• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Бъчварова към служителите в МВР: Правим всичко, за да отстояваме интересите ви

Бъчварова към служителите в МВР: Правим всичко, за да отстояваме интересите ви

София /КРОСС/ Всеки ден аз и екипът ми, правим всичко необходимо и възможно, за да отстояваме Вашите интереси и да осигурим адекватни условия на труд за всеки служител на МВР. Това е така, защото съм убедена, че подходящата работна среда, която заслужавате е преди всичко основа за постигане на добри резултати. Това посочва вътрешният министър Румяна Бъчварова в обръщението си към служителите по повод професионалния празник на МВР.
„Днес, както винаги, ние работим в напрегната и неспокойна обстановка. От нашите усилия зависи справянето с предизвикателства като сериозния миграционен натиск, природните бедствия, битовата и трансграничната престъпност. В същото време ограничените бюджети, поставят на изпитание издръжливостта и мотивацията на всеки от нас", добавя министърът.
Тя изразява своята благодарност към служителите на МВР за избора, който са направили и смелостта, която проявяват с решението си да служат на държавата и на гражданите.
„Разчитам и вярвам, че заедно можем да превърнем МВР в още по-ефективна система за сигурност, която е адекватна на новите предизвикателства", казва още Бъчварова.

Ето и пълния текст на обръщението й:
Обръщам се към Вас, за да Ви благодаря лично за усилията, които полагате, за да гарантирате сигурността на българските граждани. За мен е изключителна чест да отбележа заедно с Вас професионалния празник на служителите на Министерството на вътрешните работи.
Министерството на вътрешните работи е създадено преди 136 години, само няколко месеца, след като с приемането на Търновската конституция е възстановена българската държавност. През всичките години на своето съществуване МВР има основополагащата роля при формирането и развитието на българското общество. Едва ли някой би могъл да си представи функционирането, на която и да било държава без нейните органи за сигурност.
През тези 136 години, държавата и министерството ни преминаха през драматични и противоречиви исторически периоди. Всички тези периоди оставяха своя отпечатък върху министерството и поставяха неговите служители пред огромни предизвикателства.
Днес, както винаги, ние работим в напрегната и неспокойна обстановка. От нашите усилия зависи справянето с предизвикателства като сериозния миграционен натиск, природните бедствия, битовата и трансграничната престъпност. В същото време ограничените бюджети, поставят на изпитание издръжливостта и мотивацията на всеки от нас. Като заместник министър-председател и министър на вътрешните работи Ви уверявам, че всеки ден аз и екипът ми, правим всичко необходимо и възможно, за да отстояваме Вашите интереси и да осигурим адекватни условия на труд за всеки служител на МВР. Това е така, защото съм убедена, че подходящата работна среда, която заслужавате е преди всичко основа за постигане на добри резултати.
Всички ние заедно - ръководството и служителите на МВР, сме призвани да налагаме върховенството на закона, което единствено гарантира стабилността на държавата и реда в обществото. По смисъла на българското членство в Европейския съюз и НАТО, нашата задача става още по-отговорна и решаваща. Тя вече надхвърля границите на България и се превръща в неизменна част от глобалното усилие за гарантиране на сигурността.
Съзнавам, че професията, която сте избрали е трудна. Тя е съпътствана от рискове и стрес, които много хора не биха поели. Затова бих искала да Ви благодаря за избора, който сте направили и за смелостта, която проявявате с решението си да служите на държавата и на гражданите. Разчитам и вярвам, че заедно можем да превърнем МВР в още по-ефективна система за сигурност, която е адекватна на новите предизвикателства.
Благодаря Ви за усилията, които полагате всеки ден. Желая на Вас и Вашите семейства здраве, благополучие, лични и професионални успехи!

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.