• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Бедственото положение в редица общини остава

Бедственото положение в редица общини остава

/КРОСС/Бедствено остава положението в Смолян, Кърджали, Лъки, Велинград, Сърница, Гълъбово, Минерални бани, Якоруда и село Ерул в община Трън. Затворени са пътища, най-вече второстепенните.

Без ток са 615 селища. Продължава работата по възстановяване на водоснабдяването и електроподаването. Ако условията позволят може да се направи второ облитане с хеликоптер с представители на ЕСО, за да продължи да се работи по възстановяването на електричеството.

От снощи електроподаването в Смолян, Чепеларе, Пампорово и Лъки беше възстановено.

Блокирани са пътища до над сто родопски села, прекъснати са и комуникации.

За да се запознае на място с обстановката, в Смолян пристигна министърът на вътрешните работи в оставка Веселин Вучков.

Оства тежко положението в регионите Кърджали, Смолян, Пазарджик, Хасково.

Главен комисар Николай Николов, директор на "Противопожарна безопасност и защита на населението", каза, че в цялата страна в дежурните центрове няма информация за хора, чиито живот е пряко застрашен.

Инцидентите, които отработваме са десетки. Ако до още максимум 2 дни не пуснем тока на хората, всичко отива по дяволите, коментира Николов.

И в Пазарджишко и Пловдивско все още има населени места без ток и вода.

Снегът и лошото време взеха жертва в Кърджалийско - 65 годишен мъж, излязъл от дома си в петък по време на обилния снеговалеж. Днес тялото на Сабахатин Азис бе открито при разчистването на пътя за крумовградското село Горна кула.

Земеделски земи и стопански постройки бяха наводнени от придошлите води на река Тунджа, край Елхово. Очакванията са нивото й да остане високо и през следващите няколко дни.

Продължаващите валежи активизираха свлачище, което срути и наводни къщи във видинското село Симеоново.

Скална маса падна върху локомотива на бързия влак от Варна за София, в участъка между гарите Мездра -Юг и Зверино. Пострадали пътници. Движението на влаковете в района вече е възстановено.

Малко по-лека е обстановката в Благоевград и Стара Загора.

Няма информация за бедстващи хора. Има блокирани хора четвърти ден в хижа "Христо Смирненски", има хора и в Белмекен, но те не са бедстващи, имат храна и са на топло.

От агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че шофьорите трябва да се движат с повишено внимание и съобразена скорост в тунел "Траянови врата" на АМ "Тракия", където поради възникнала повреда в захранването не работи осветлението на съоръжението.

В момента вали обилно сняг в района на Омуртаг и Антоново, заради което са наложени ограничения за движението на тежкотоварни автомобили над 10 тона през Котленския проход, каза в сутрешния блок на ТВ7 председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров. Той добави също така, че обстановката в Смолян и Кърджали постепенно започва да се нормализира. Председателят на пътната агенция отбеляза, че в Шумен също се усилва снеговалежът, но температурите там са положителни и не се очаква да се натрупа снежна покривка, която да създаде някакви проблеми.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.