• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Свлачище и преляло дере прекъснаха пътища в Родопите

Свлачище и преляло дере прекъснаха пътища в Родопите

/КРОСС/ Свлачище прекъсна пътя за смолянското село Киселчово, а преляло дере е причината и за прекъсване на пътната връзка между девинските села Жребово и Кестен. Пътните артерии са прекъснати от снощи, като проблем в движението на автомобили има и по пътя за Арда, където трафикът се осъществява в едната лента, заради паднала каменна подпорна стена, информира "Дарик".

Снощи беше обявено бедствено положение в Смолян.

В следствие на обилните валежи от дъжд през нощта и силният вятър има множество сигнали за паднали дървета по пътните платна, както и камъни.

"Значително спокойна е ситуацията в областта, въпреки интензивните валежи. Няма бедстващи хора или населени места без електричество. Следим от близо обстановката и днес, като сме на щрек", коментира областният управител на Смолян Недялко Славов.

Нови сигнали за проблеми през денонощието не са получавани и в община Смолян, която от снощи обяви бедстващо положение.

"Нямаме бедстващи, следим от място всички критични точки в общината, в 8.30 ч. ще проведем заседание на, което ще обсъдим подробно обстановката и мерките , които ще предприемем за деня", коментира кметът на Смолян Николай Мелемов.

Цяла нощ доброволци, пожарникари и служители на различни фирми, изграждаха диги по поречието на река Черна в Смолян. Домът на осемчленно семейство в Смилян бе наводнен снощи от реките на река Сивинска.

Малко преди полунощ в Смолян е пристигнал и зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, за да следи от близо ситуацията.

Поради голямото количество дъжд, изсипал се над Родопите вчера, при нелеп инцидент в следствие на свлачище, загина 62-годишен мъж, докато бил на раздумка с приятели в ловната хижа до селото. Земната маса успяла да изненада компанията от осем човека, минавайки през една от стените и ги помела навън.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.