• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Педофили дебнат в сайтове за запознанства

Педофили дебнат в сайтове за запознанства

/КРОСС/В сайт за запознанства свободно се разпространяват детски порнографски снимки. Зрител на Нова телевизия сигнализирал, че всеки потребител в нета има достъп до сайта с разголени и провокативни снимки на малолетни деца.

Оказало се, че част от снимките са на български момичета. Педофили ги принуждавали да им пращат голи снимки, а те ги публикували в портала за запознанства.

Екипът на телевизията се натъкнал на 3 профила с предизвикателни снимки на млади момичета, които са вписани в сайта на възраст от 10 до 13 години. Два от тях били на реални български момичета. Третият профил не е открит по име в българското социално пространство.

Снимките от неоткрития в България профил обаче биват намерени в руски порно сайтове за деца със свободен достъп.

Телевизията сигнализирала ГДБОП.

Началникът сектор компютърни престъпления към ГДБОП Явор Колев коментира, че впоследствие схемата била за извеждане на детето в чат платформа - Skype, Facebook Messenger или някакъв друг вид комуникатор. След това при разговор детето било принуждавано да се разсъблича и да извършва сексуални действия пред камера. Впоследствие въпросните изображения и клипове се използвали за изнудване на детето.

Колев допълни, че много активно се работи по сигнала, който е постъпил съвсем скоро. Веднага, след като ГДБОП са били уведомени, профилите на деца за закрити. Сайтът обаче продължавал да функционира нормално и можели да се открият още снимки подобни снимки на деца.

След като телевизията се свързала със създателя на сайта, снимките с нецензурното съдържание били заменени с надпис, че чакат одобрение.

Според статистически данни престъпленията с порнографски снимки на деца се увеличават с навлизането на новите технологии.

59 са сигналите за сексуално насилие и злоупотреби, по които ГДБОП работи от началото на годината. Над 200 са сайтовете за запознанства у нас. Те се контролират трудно, а са удобна среда за намиране на нови жертви на педофилите.

От 2 до 6 години затвор е наказанието за разпространението на материали със сексуално насилие над деца.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.