• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Хакери откраднаха 13GB архив от снимки от Snapchat

Хакери откраднаха 13GB архив от снимки от Snapchat

/КРОСС/ Хакери са се сдобили с над 100 хил. снимки от чат приложението Snapchat. Те са публикували замъглен скрийншот демонстриращ част от снимките в известния форум 4chan, съобщава онлайн изданието BusinessInsider.

Снимките не са взети от сървърите на Snapchat, а посредством трето приложение, което е събирало всяка снимка и видео клип, които са били изпращани чрез него през последните години. В резултат хакерите са се сдобили с 13GB архив от снимки, които потребителите смятат, че са били изтрити преди много време.

Според онлайн изданието Dagbladet приложението Snapsave също е станало жертва на хакерите. То позволява на потребителите да запазват снимки от Snapchat. Неговите създатели обаче отричат да са били хакнати, както и че приложението им пази снимките на свои сървъри, пише Дневник.

Трети потенциален източник на снимките е сайтът SnapSaved, посочва Business Insider. Той е своеобразен клиент за Snapchat, като позволява изпращане и получаване на снимки в приложението, но и дава възможност те да се запазват. Паралелно сайтът е запазвал всички снимки и видео на потребителите, в комбинация с имената на акаунтите им. И този сайт не съществува от няколко месеца.

От Snapchat потвърждават, че сървърите на приложението не са били атакувани. Виделите архива потребители на 4chan обаче споделят, че в него има голям брой голи снимки на непълнолетни. Тийнейджърите са си ги изпращали помежду си мислейки, че снимките се изтриват.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.