• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Братислава победи в надпреварата за седалище на Европейския орган по труда

Братислава победи в надпреварата за седалище на Европейския орган по труда

/КРОСС/ Братислава е новото седалище на Европейския орган по труда - това реши днес Съветът по заетост, социална политика, здравеопазване и потребителски въпроси.

15 от общо 28 гласа получи столицата на Словакия на заседанието на Съвета в Люксембург. В надпреварата участваха още три европейски столици - София, Рига и Никозия. Никозия взе 7 гласа, а София и Рига - по 3. Еврокомисарят по заетостта Мариан Тейсен съобщи, че агенцията ще заработи от октомври първоначално в Брюксел, докато се премести в новото си седалище.

Говорителката на ЕК Мина Андреева поздрави победителите: „Поздравления за Словакия от Европейската комисия, след като тази сутрин страните-членки решиха, че Братислава ще бъде седалище на Европейския орган по труда. Тази нова агенция ще гарантира, че европейските правила за трудовата мобилност са в сила и действат справедливо, просто и ефективно".

Най-големи очаквания имаше за Никозия, тъй като предложената оферта от нея бе и най-щедрата. Кипър бе единствената държава, която предложи да подслони агенцията безплатно за постоянно, както и да покрие всички разноски, свързани с евентуални допълнителни адаптации на централата.

София бе предложила избор между три сгради - „Елипс център", „Новотел София" и хотел „Премиер", както и да покрие наема за първите 18 месеца.

Братислава бе заложила наем за предложената сграда, без да споменава суми. В офертата не бе включена информация за условията за поддръжка на зданието.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Докато Фандъкове е кмет, а Борисов премиер никой няма да премести международна организация в София. Та кой иска да работи и живее в кочина?

13.06.2019 17:43:04

Анонимен

Заради некадърниците от ГЕРБ България изтърва още един европейски орган.

13.06.2019 17:20:38

българин

Ама как може така...нали ние, българите...сме най-трудолюбивата нация...

13.06.2019 17:10:27

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.