• 24 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8019
  •  GBP / BGN 2.2963
  •  CHF / BGN 1.9742
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Wizz Air обяви две нови линии за България

Wizz Air обяви две нови линии за България

/КРОСС/Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, и най-голям нискобюджетен превозвач в България, днес обяви нова линия от София до Катания на остров Сицилия, както и вътрешен маршрут, свързващ столицата с Варна, стартиращи от 26 март 2017. Полетите до Катания ще са два пъти седмично в сряда и неделя, а до Варна ще се обслужват ежедневно, на цени от BGN 19.99*.
От първия си полет през 2006, Wizz Air постоянно разширява своята дейност в България. Авиокомпанията оперира от три летища: София, Варна и Бургас, и предлага полети по 33 линии до 17 държави от България. Авиокомпанията обяви наскоро плана си за по-нататъшно развитие, с пускането на седми самолет, който ще пристигне в базата в София през декември. Новият самолет означава 42% повишен капацитет места на годишна база и ще обслужва, обявените днес маршрути, както и по-рано съобщените до Нюрнберг, Базел и Донкастър Шефилд. Със седмия самолет, който ще пристигне през декември, Wizz Air инвестира още $98m*** в базата в София, достигайки общо над 280 служители в България. Самолетът ще допринесе също и към местната икономика, подкрепяйки създаването на индиректна работна ръка на летището, в транспорта, хотелиерската и туристическата индустрии. Чрез България, дейностите на Wizz Air тази година ще подпомогнат повече от 1,000 работни места** в свързаните индустрии.
Новите линии са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com.

По време на пресконференцията в София, Джордж Михалопулос, търговски директор на Wizz Air каза: "Днешната новина отново подчертава нашата ангажираност към България. Ние донесохме нискотарифното пътуване тук преди 10 години и оставаме силно ангажирани да доставяме още линии, да развиваме инфраструктурата и да инвестираме в нашата база в София. Днешната новина не носи за българските ни пътници само атрактивна дестинация за почивка в Сицилия, но започва нова ера във вътрешните полети
в България с линия, свързваща София и Варна. Нашите тарифи от София до Варна, започващи от BGN 19.99 се конкурират с наземния транспорт, но клиентите ще стигнат до дестинацията много по-бързо. Позволете ми да използвам тази възможност, за да обявя идването на нашия чисто нов A321 в София през 2017 и да ви припомня новите линии, които ще стартираме през идващите седмици и месеци, за да свържат София с Кутаиси, Будапеща, Донкастер и Базел. Всичко дотук просто потвърждава нашата отдаденост към България."

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Звезда

Звездичките над цената винаги са ме притеснявали. Нека стане продължителна практика тези дестинации и цени пък тогава ще повярвам!

16.09.2016 12:46:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.