• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Вестниците пишат

Вестниците пишат

/КРОСС/ Две хубави новини са на първите страници на вестниците днес . Титла за Гришо, Оскар за Владо е заглавието на „Станадрт". Двоен повод за гордост въодушеви българите през уикенда. Първата ни ракета Григор Димитров изпълни мечтата на всички родни фенове и спечели турнира в София. На финала хасковлията отнесе за час и половина с 2:0 сета белгиеца Давид Гофен и докара до екстаз 12 хиляди зрители в "Арена Армеец". Служебният министър-председател на страната Огнян Герджиков награди шампион Димитров, пише вестник „Труд".

Часове преди това в Бевърли Хилс Владимир Койлазов стъпи на червения килим, за да бъде отличен от Американската киноакадемия. 38-годишният русенец стана един от 18-те носители на тазгодишните призове за постижения в областта на кинонауката и технологиите. Койлазов и неговият съдружник Петър Митев заслужиха технологичния "Оскар" за софтуерната програма V-Ray за 3D визуализация, която е използвана в над 130 филма.

Вестник „24 часа" публикува резултати от изследване, според което ако изборите бяха сега, в парламента щяха да влязат 5 партии. Това са ГЕРБ, БСП, ДПС, Обединени патриоти и Воля. Между ГЕРБ и БСП разликата е само 1 процент, показва допитването. Най-желаната коалиция била между ГЕРБ и патриотите или БСП и патриоти.

БСП е първата партия, която утвърди водачите на листи за предсрочните избори, хвали се вестник „Дума". Заложихме на професионализма, обновлението, приемствеността и съчетаването на ярки партийци и авторитетни обществени личности, заяви Корнелия Нинова. 40% са новите лица сред водачите, 60% са опитни парламентаристи.

Според „Труд" Бойко Борисов ще избира дали да води листа във Варна или в Пловдив.

В понеделник или най-късно във вторник се очаква да бъде пуснато движението в лявата тръба на тунел „Ечемишка", съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ), цитирана от „Монитор". Поставената цел беше движението в тръбата за София да бъде възстановено възможно най-бързо и да се улесни трафикът при осигурена безопасност за пътуващите при индикативен срок най-късно до 14 февруари, уточниха от ведомството.

В България има общини с изумителна гъстота на чиновници, съобщава вестник „Сега". Например в Ковачевци, Бойница, Макреш на 1000 души население се падат по 20 и повече общински служители, отбелязва анализ на Института за пазарна икономика. За сравнение - в общини отличници като Добрич, София, Перник, Казанлък на 1000 жители се падат само по двама бюрократи. Данните показват, че най-скромни са администрациите в Добрич, Бургас, София и Русе - под двама служители на 1000 души население. Подобна е ситуацията и в останалите големи областни градове.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.