• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Калоян Паргов: Длъжни сме да пазим авторитета на българския учител

Калоян Паргов: Длъжни сме да пазим авторитета на българския учител

/КРОСС/ Заради нашето бъдеще всички сме длъжни да пазим авторитета на българския учител. Това каза председателят на БСП - София Калоян Паргов, който участва в официалното честване по повод Деня на просветата и културата и на славянската писменост 24 май. Лидерът на столичните социалисти, заедно с председателя на БСП Корнелия Нинова, с депутатите от София от групата на "БСП за България" и с общински съветници от групата на БСП "Лява България", се включи в шествието за празника, което тръгна от президентството и стигна до Народната библиотека "Св. св. Кирил и Методий". Там всички присъстваха на тържествения водосвет за 24 май.

"Заплатите не са единственият и най-голям проблем на българските учители. Запазването на авторитета, на статута им, както и отношението към учебния процес са сред големите предизвикателства днес, коментира Калоян Паргов, който е заместник-председател на Комисията по образование, култура, наука и културно многообразие към Столичния общински съвет. - Случаите на агресия сред децата в училищата в последно време изкарват на преден план сериозни проблеми. Но противопоставянето на родители срещу учители е напълно ненужно, то е пагубно за бъдещето на децата ни. Решението е в диалога, в конструктивната дискусия, която ще открие пътищата за справянето с проблема. Затова ние, от Градския съвет на БСП в София, планираме да организираме и да проведем кръгла маса с участието на педагози, психолози, родители, синдикати, представители на институциите - на Министерство на образованието, на регианалното управление по образование в София, на Дирекция "Образование" към Столична община, за да обсъдим ситуацията и да намерим пътища за разрешаване на проблемите в този сектор. Подобна дискусия е крайно наложителна, тъй като се вижда, че липсва диалог и разбиране между страните".

Калоян Паргов добави, че българското общество няма нужда от култура на пазарен принцип, а от ясна държавна политика в тази област. "Във все по-бездуховното време, в което живеем, празниците като 24 май са изключително важни, каза още той. - Те пазят българския дух и го предават на новите поколения".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Външният министър на Борисов Екатерина Захариева отговори по най-достойния начин и на Путин, и на Г. Иванов! Макар че този отговор трябваше да го даде Р. Радев - ПРЕЗИДЕНТЪТ на България трябва да отговори на двамата други ПРЕЗИДЕНТИ!

24.05.2017 21:45:16

Анонимен

Слуги на Кремъл залагат руска мина

24.05.2017 20:30:11

Анонимен

О, свещенна простотия - „славянска“ та „славянска“ писменост! Колко от вас, юроди ниедни, помислиха, че Климент, Наум, Сава, Ангеларий и Горазд не са някакви селянчета, а високо образовани българи (вишисти), владеещи перфектно български и гръцки за да бъдат преводачи. Обратното не е възможно – няма византийци, владеещи български. Колко от вас помислиха какви материални и финансови усилия е коствало на 8-я Седмочисленик - княз Борис I да осигури десетки хиляди агнешки и ярешки кожи за пергамент? Колко хиляди мъже е освободил от военна служба и данъци за да преписват и после да разпространяват сред народа свещените църковни книги на български? Имал късмет Борис-Михаил, бил е владетел на Българската империя трета по големина в Европа след Византийската и Свещената римска империя, която скромно наричаме царство. Но и днешна България трудно би изпълнила „петилетката“ на Борис I и Симеон Велики.

24.05.2017 17:17:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.