• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Предстоящи събития в страната за утре, 24 септември

Предстоящи събития в страната за утре, 24 септември

/КРОСС/ ***
София.
От 11 ч. вицепрезидентът Маргарита Попова ще открие конференция във връзка с най-големите предизвикателства пред страната, които поражда бежанската криза, в Голямата зала на Националния съвет на Българския червен кръст.

***
Смолян/ Мадан.
От 9.30 ч. вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси и лидер на ДБГ Меглена Кунева и народният представител от Реформаторския блок Настимир Ананиев ще посетят Мадан като част от кампанията за набиране на гражданска подкрепа за строго антикорупционно законодателство. Те ще дадат брифинг в конферентната зала на хотел „Кипарис Алфа". От 10.30 ч. Меглена Кунева и Настимир Ананиев ще се срещнат с граждани от Мадан.

***
София.
От 10 ч. министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще открие Годишния отчет за напредъка на Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г. в зала „Средец" на хотел София Балкан.

***
Бургас.
От 10 ч. вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин и министърът на туризма Николина Ангелкова ще участват в регионални срещи на тема „Икономика на светло за по-добро бъдеще"по повод борбата със сивата икономика в сградата на общината.

***
Чепеларе.
От 10.30 ч. министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще открие мултифункционално игрище в града Чепеларе.

***
София.
От 11 ч. вицепремиерът Томислав Дончев ще присъства на откриването на новата инфраструктурна база за научни изследвания и създаване на подходящи условия за работа на студенти, докторанти и учени в залата на Академичния съвет, блок 1 - Ректорат на Техническия университет.

***
Баните/с. Оряховец.
От 14 ч. министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще открие спортна площадка в село Оряховец, Община Баните.

***
Варна.
От 16 ч. вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин и министърът на туризма Николина Ангелкова ще участват в регионални срещи на тема „Икономика на светло за по-добро бъдеще"по повод борбата със сивата икономика в сградата на общината.

***
Кюстендил.
От 17. 30 часа министърът на икономиката и председател на СДС Божидар Лукарски, заедно с кмета на Кюстендил - Петър Паунов ще се срещнат с граждани в Синята зала на читалище „Братство". От 18.30 ч. е предвидена пресконференция в същата зала.

***
Златоград.
От 17.30 ч. министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще се срещне с представители на бизнеса за обсъждане на проблеми, свързани с Програмата за развитие на селските райони в залата на общината.

***
София.
От 9 ч. ще се проведе редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 9.30 ч. ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 9 ч. в зала 19 на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей (ИЕФЕМ) при БАН ще се състои национална научна конференция от серията „Дебати в музеологията".

***
София.
От 9.30 ч. Агенцията по заетостта ще отчете изпълнението на проект за повишаване компетенциите на служителите в Бюрата на труда на пресконференция в зала „Сity Hall" на Бест Уестърн Плюс Сити Хотел.

***
София.
От 10.30 ч. в сградата на комплекс за социално-здравни услуги за деца и семейства Св. Параскева" Фондация „За нашите деца" ще представи проекта по изграждане на комплекса.

***
София.
От 11 ч. Н. В. Цар Симеон II ще присъства на възпоменанието по повод 75-та годишнина от присъединяването на Южна Добружа към България. Събитието ще се проведе в зала „Раковски" на Военната академия „Г.С.Раковски".

***
София.
От 11 ч. официално ще бъдат представени кандидатите за кмет, общински съветници, районни кметове и кметове на кметства от ВМРО - Българско национално движение за София в Заседателната зала в сградата на ВМРО на ул. „Пиротска" 5

***
София.
От 11 ч. в галерия „Академия" ще се състои официалната церемония по откриване на учебната 2015/2016 г. в Националната художествена академия.

***
София.
От 11 ч. във Френския културен институт на пл. „Славейков" 3 ще се проведе среща с медиите на българския и френски екипи на международния фестивал за съвременна френска музика Франкофоли. Благоевград.

***
София.
От 11 ч. Пресклуба на БТА Български хелзинкски комитет, Институт за социални дейности и практики и Национална мрежа за децата организират пресконференция по повод старта на съвместната кампания „Детство без решетки".

***
София.
От 11 ч. младите автори Августин Господинов, Марин Бодаков, Петър Чухов и Юлия Спиридонова ще четат свои произведения на откриването на ново библиотечно пространство за тийнейджъри в Столична библиотека. На откриването ще присъстват д-р Тодор Чобанов, заместник-кмет по „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости".

***
София.
От 11.30 ч. Младежкото обединение в БСП ще почисти паметника на ул. „Позитано" 20. Акцията се провежда във връзка с цялостното обновление на фасадата на централата на БСП.

***
София.
От 12 ч. националният предизборен щаб на ГЕРБ ще представи окончателния брой на регистрираните кандидати за кметове и общински съветници на партията в страната в централата на партията.

***
София.
От 13.30 ч. Предприемачи ГЕРБ, Ева Паунова и Младежи ГЕРБ организират форум „Младите предприемачи в дигиталната ера" в Дома на Европа.

***
София.
От 18 ч. в хотел „Рила"ще се проведе дискусия на тема "Зелената и транспортната системи в София - от конфликти към синхрон", в която ще вземат участие кандидати за общински съветници в Столичния общински съвет и представители на неправителствени организации.

***
София.
От 18 ч. в галерия „Сердика" ще бъде открита изложбата ПАЛИТРила на Яким Дейков.

***
Благоевград.
От 15 ч. в Регионален исторически музей - Благоевград ще отбележи XIX Международна нощ на прилепите.

***
Благоевград.
Най-престижният франкофонски музикален фестивали Les Francofolies ще се проведе в града от 24 до 26 септември под името „Francofolies. Благоевград". Програмата на събитието започва от 19.30 часа.

***
Бургас.
От 10 до 20 ч. в Експозиционен център „Флора" ще се проведе второто издание на „Езикова борса Бургас".

***
Бургас.
От 11 ч. ще се проведе семинар на тема "Възможности за застраховане и финансиране на бизнеса" в сградата на Бизнес инкубатора.

***
Бургас.
От 14.30 ч. в заседателната зала на Община Бургас ще се състои пресконференция по повод предстоящото десетото юбилейно издание на Дните на руската класическа музика, чийто домакин е град Бургас.

***
Бургас.
От 18 ч. под мотото "Заедно - такива, каквито сме!" ще премине инициативата "Талантът преди всичко" тази година, която ще се проведе на открита сцена "Охлюва".

***
Бургас.
От 18 ч. живописецът Илиян Иванов ще представи първата си самостоятелна изложба в Експозиционен център "Флора".

***
Варна.
От 11.30 ч. проф. Анелия Клисарова, независим кандидат за кмет на община Варна и Емил Георгиев, председател на партия Политически клуб „Екогласност" ще дадат съвместна пресконференция в конферентна зала 1 в хотел „Черно море".

***
Велико Търново.
От 10.30 ч. в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Бюрото по труда, Инспекцията по труда и Социално осигуряване.

***
Велико Търново.
От 11 ч. ще се проведе пресконференция в община Велико Търново за кампанията „Движи се и победи" - Есен ‘2015 по програма „Синди".

***
Велико Търново.
От 11 ч. в пресклуба на БТА ПП "Българска демократична общност" /БДО/ ще представи пълния състав на листата за общински съветници и кандидатите за кметове на населените места. Ще бъдат представени акцентите в предстоящата предизборна кампания.

***
Велико Търново.
От 12 ч. в пресклуба на БТА проф. Пламен Легкоступ, издигнат за кандидат-кмет от МК "Патриотите - ВМРО" ще представи проект за обществен договор за провеждане на честни и демократични избори на територията на община Велико Търново.

***
Видин.
От 10.30 до 12.30 ч. на пл. „Бдинци" 2 пред офиса на ОИЦ-Видин, екипът на центъра организира открита приемна посветена на 25 години ИНТЕРРЕГ.

***
Видин.
От 10.30 ч. кметът на Община Видин Герго Гергов и председателят на Общинския съвет Пламен Трифонов ще бъдат гости на Клуба на пенсионерите "Белият Дунав" по повод освещаването на новото помещение на клуба.

***
Видин.
От 11 ч. в Регионалния пресклуб на БТА председателят на Общинската избирателна комисия - Видин Павел Петков ще даде пресконференция.


***
Видин.
От 14 ч. в Регионалния пресклуб на БТА пресконференция ще дадат представители на Института за модерна политика.

***
Добрич.
От 15 ч. в залата на Търговско-промишлена палата - Добрич ще се проведе кръгла маса „Иновативни финансови стратегии за увеличаване на конкунретоспособността".

***
Добрич.
От 17.30 ч. в Музея в Градски парк „Св. Георги" в Добрич ще бъде открита изложбата „Оръжия и униформи отвремето на Втората световна война".

***
Кюстендил.
От 13.30 ч. в залата на Регионалния исторически музей ще бъде открита национална конференция, посветена на курортното дело.

***
Пловдив.
От 9.30 ч. в зала 205 в сградата на Общински съвет Пловдив ще се проведе пресконференция е във връзка архитектурния пленер "По моста" като част от Архитектурен форум Пловдив 2105 .

***
Пловдив.
От 10 ч. народният представител от ГЕРБ Методи Андреев ще даде пресконференция.

***
Пловдив.
От 12 ч. на ул. „Батак" 59 /до пазара в Столипиново/ ще има пресконференция на Яшар Асан, във връзка с регистрацията му като кандидат за кмет на Пловдив и началото на мюсюлманския празник курбан-байрям.

***
Пловдив.
От 14 ч. в пресклуба на БТА адвокатът на Димчо Темелков, шеф на РУ на МВР - Асеновград Зоя Тошкова и бивши служители на полицейското управление ще дадат пресконференция.

***
Пловдив.
От 16.30 ч. в пресклуба на "Коалиция за Славчо Атанасов: Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" ще обявят подкрепата на политически партии за кандидата за кмет на Пловдив Славчо Атанасов.

***
Пловдив.
От 19 ч. в зала „Москва" на „Новотел Пловдив" коалиция „Народен съюз"
Дирекция „Връзки с обществеността и протокол" ще представи кандидатите за местните органи на властта, издигнати от общините в Пловдивска област.

***
Провадия.
От 11 ч. в най-стария Солодобивен център в Европа проф. Васил Николов ще представи най-новите археологически находки.

***
Раднево.
От 17 ч. в къща-музей „Гео Милев" ще се състои вечер, посветена на писателя и публицист Гео Милев.

***
Русе.
От 10 ч. в Зала „Св. Георги" на Областна администрация ще се проведе заседание на Звеното за мониторинг и оценка на Областната стратегия за развитие на социалните услуги в Област Русе (ЗМО).

***
Сливен.
От 11 ч. предизборният щаб на ГЕРБ-Сливен кани председателите на предизборните щабове на всички партии, коалиции и инициативни комитети, регистрирани за участие в Местни избори 2015 г., да подпишат съвместно споразумение за предизборна почтеност и толерантност в регионалния Пресклуб на БТА.

***
Стара Загора.
От 11 ч. в кв. „Самара 3" зад ЦДГ "Райна Княгиня"ще бъде направена първа копка за изпълнение на проекта за реконструкция и разширение на канализационната и водопроводна мрежа на квартала.

***
Червен бряг.
От 11 ч. в Ритуалната зала на града кметът на общината Павлин Фильовски, зам.-кметът Георги Петров и управителят на фирма „Ат Ком" ЕООД ще дадат пресконференция на тема: „Истината за неистините изречени в ефира на НОВА ТВ във връзка с реализацията на проект Екопътека с. Реселец".

***
Шумен.
От 9 ч. в сградата на общината ще се състои Сесия на Общински съвет.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.