• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Предстоящи събития в страната за утре, 4 юни

Предстоящи събития в страната за утре, 4 юни

/КРОСС/ ***

Русе.
В „Канев Център" в Русенския университет „Ангел Кънчев", президентът Росен Плевнелиев ще участва в инициативата „Диалог с гражданите" на Европейската комисия. Дебатът в град Русе се провежда по инициатива на първия заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс, като в него ще участва и министърът на правосъдието на Румъния Роберт-Мариус Казанчук.

***
София.
От 9 ч. ще се проведе редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 9.30 ч. ще се проведе редовно заседание на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 10 ч. в зала „Средец", министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще участва в конференция на тема Българското земеделие - визия за развитие.

***
София.
От 10 ч. в зала Пресцентър на МРРБ, в присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще бъдат подписани договори за кредит между „Фонд ФЛАГ" ЕАД и две банки, които ще предоставят револвиращи кредити на фонда.

***
София.
В 10 ч. в корпус 1 на Нов български университет министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие Международната научнопрактическа конференция „Лидерството - време е за промени".

***
София.
От 9 ч. във Витоша парк хотел, заместник-министърът на икономиката Любен Петров ще открие работен семинар „Изграждане на респект към интелектуалната собственост".

***
София.
В 10.45 ч. в София хотел Балкан, зала „Сердика", ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени резултатите от изпълнението на третата фаза на проект BG051PO001-4.2.06 „Студентски стипендии".

***
София.
От 10 ч. в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад по заявление на „Пи Пи Си България" АД за издаване на лицензия за дейността „търговия с електрическа енергия". От 10 ч. в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад по заявление с вх. № Е-14-04-19/24.11.2014 г. за одобряване на „Общи условия на договорите за продажба на топлинна енергия за битови нужди от „Топлофикация Плевен" АД на клиенти в Плевен". От 13.30 ч. в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание относно доклад за утвърждаване на цени в сектор „Електроенергетика"

***
София.
От 10 ч. в зала „Силует", „Кемпински хотел Маринела", Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, съвместно със Съвета на европейските търговски камари в Индия/Мумбай, организира Българо-индийски бизнес форум с провеждане на двустранни срещи. Форумът ще бъде открит от Любен Петров, Заместник-министър на икономиката и от Раджеш Кумар Сачдева, Посланик на Република Индия в България.

***
София.
От 10.30 ч. в зала „Роял 3" на София Хотел Балкан ще се състои заключителна конференция за представяне на резултатите от проект № МС 12-22-1/25.04.2013 г. „Развиване на умения и компетентности у служителите в администрацията за ефективно противодействие срещу корупционните прояви при предоставянето на административни услуги и функционирането на регулаторните режими", съфинансиран от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма „Административен капацитет".

***
София.
От 11 ч. в зала „Анел" на хотел „Анел" ще бъде представен проект „Подобряване на обслужването на гражданите и юридическите лица и осъществяване на ефективен контрол върху дейността на задължените лица чрез реализиране и внедряване на електронни административни услуги", осъществяван с безвъзмездната финансова подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

***
София.
В 11.30 ч. председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще разговаря с докладчика по пост-мониторинговия диалог на ПАСЕ с България Франьо Матушич.

***
София.
От 12 ч. в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция по повод възстановяването на Роженския събор след 9-годишно прекъсване.

***
София.
От 13 ч. в Националния пресклуб на БТА, таксиметровата компания „Ок Супертранс" и Националната мрежа за поръчка на такси „Таксистарс" ще представят иновативните решения в таксиметровия бизнес.

***
София.
От 14.30 ч. в пресцентъра на НДК ще се състои пресконференция на тема „Въздействието на образованието по предприемачество, финансова грамотност и умения за работа
върху икономическия климат в България". Тя се провежда в контекста на стартиращата мащабна програма за насърчаване на финансовата грамотност, като част от обучението по предприемачество на всички етапи в образователната система.

***
София.
От 14 ч. в хотел „Рамада" ще се проведе международна конференция на тема: „Образователна и семейна политика в полово и генерационно отношение", организирана от Обединение на жените-социалистки в БСП. Конференцията ще продължи до 6 юни.

***
София.
В 15 ч. ще се състои пресконференция в „Нов театър" НДК със закрито представление за журналисти.

***
София.
От 16 ч. в Големия салон на Българската академия на науките ще се състои тържество, посветено на връчването на медали от Австралийско математическо състезание на участници от България и честването на 15-годишнината на Ученическия институт по математика и информатика.

***
София.
От 18 ч. на мястото на бившия мавзолей ще бъде представена най-новата публицистична книга на Едвин Сугарев с разкрития около случая „КТБ".

***
София.
От 18.30 ч. в Националната галерия - София ще се състои официално откриване националния фотоконкурс „Снимка на годината - България 2014".

***
Бургас.
От 10.30 ч. в автобусно депо на „Бургасбус" ЕООД, ще се състои официална церемония официална церемония за въвеждане в експлоатация на обект „Инженеринг (проектиране и строителство) за реконструкция на Депо, Дизел и Метан станция" по проект „Интегриран градски транспорт на Бургас".

***
Бургас.
От 9 ч. ще се състои официалното откриване на Четвърта национална среща на тема „Музеите и устойчивото развитие" от Димитър Николов - кмет на община Бургас.

***
Бургас.
От 14.30 ч. в централата на ПП ГЕРБ - Бургас, общинският съветник от ГЕРБ Георги Чавдаров ще проведе приемен ден.

***
Бургас./к.к. Слънчев бряг.
От 10 ч. по повод старта на летния туристически сезон в Конферентна зала на хотел Колизеум, к.к. Слънчев бряг, ще се проведе съвместна пресконференция на д-р Георги Митев, директор на Областна дирекция по безопасност на храните-Бургас и представители на хотелиерския и ресторантьорския бизнес и концесионери на плажове.

***
Варна.
От 9.30 ч. в хотел „Аква Хотел"- зала „Русалка" ще се проведе пресконференция по проект „НОМАДИ - Национални обединени мрежи за адаптация и достойна интеграция" по Договор за безвъзмездна финансова помощ №BGEIF 2013/01-06.02 на КТ „Подкрепа".

***
Варна.
От 14 до 16 ч. в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1 граждани ще приема общинският съветник Станислав Иванов.

***
Варна.
От 14 ч. Природен парк „Златни пясъци" към Изпълнителна агенция по горите организира инициатива „Горски инспектор за един ден". Инициативата ще се проведе на територията на парка.

***
Варна.
От 18 ч. в читалнята на РБ ''П.Р. Славейков'' режисьорът Николай Ламбрев-Михайловски представя своята поетична книга „Сенки на ангели".

***
Варна.
От 18 ч. в зала 30 на Младежки дом ще се състои концерт на учениците по пиано на Росица Тарапанова, по цигулка на Елка Станева и по виолончело на Величка Симеонова при Музикалната школа.

***
Велико Търново.
От 11 ч. в Регионалния пресклуб на БТА - Велико Търново, ще бъде представена програмата, участниците и гостите на международния детски фестивал "Отворено сърце"

***
Велико Търново.
От 12 ч. в Регионалния пресклуб на БТА, Реформаторски блок - Велико Търново ще даде пресконференция във връзка с актуални политически и обществени теми.

***
Велико Търново.
От 16 ч. в Лапидариума на Археологическия музей във Велико Търново Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе" и РИМ-Велико Търново организират представяне на сборника „Звезден ромол. Портрети на ромски творци" на авторите Васил Чапразов, Димитър Драганов, Ева Димитрова, Райко Чапразов и Росен Тошев.

***
Видин.
От 10 ч. в конферентната зала на Областна администрация - Видин ще се проведе втората регионална среща на ученическите клубове „Млади възрожденци" от oбласт Видин. Поводът е 165-та годишнина от въстанието в Северозападна България. Учениците ще представят свои произведения - есета, стихотворения, презентации и въстановка, посветени на събитието. Гост на изявата ще бъде Васил Василев - председател на Общобългарския комитет „Васил Левски".

***
Кюстендил.
От 18 ч. във Възрожденското училище ще се състои концерт на Светлин Христов - пиано и Велян Ванков - виола.

***
Павликени.
От 10 ч. в заседателната зала на Общинска администрация на ул. „Руски" № 4, ще проведе среща за обществено обсъждане на Доклад за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) с всички приложения към него за инвестиционно предложение: „Доизграждане на автомагистрала „Хемус" (Ябланица-Белокопитово)".

***
Пловдив.
Лекарите и медицинските работници от Комплексния онкологичен център в Пловдив ще излязат на протест от 8 ч. пред сградата на Общинския съвет в четвъртък, срещу проведения конкурс за избор на управител на лечебното заведение.

***
Пловдив.
От 10.30 ч. в Регионалния пресклуб на БТА - Пловдив, Реформаторския блок - Пловдив ще коментират бъдещата продажба на Международния панаир и други актуални теми.
***
Пловдив.
От 11.30 ч. в Регионалния пресклуб на БТА - Пловдив, Сдружението за правна помощ на потребителите ще представи колективен иск срещу ЕВН България и Топлофикация ЕАД за нелоялна и агресивна търговска практика.

***
Пловдив.
От 11.30 ч. Сдружението за правна помощ на потребителите ще
представи колективен иск срещу ЕВН България Топлофикация ЕАД за
прекратяване на наложена от дружеството нелоялна и агресивна търговска практика. На пресконференцията ще присъстват адв. д-р Димитър Деков, председател на Сдружението, адв. Мадлен Кавръкова и адв. Стоян Мемцов- членове на СППП.

***
Пловдив.
От 15 ч. в Регионален исторически музей - Пловдив на пл. „Съединение" 1 ще се проведе пресконференция за журналисти по повод предстоящия концерт на Смесения професионален хор на слепите „Академик Петко Стайнов".

***
Разград.
От 10 ч. пред сградата на РДПБЗН /Пожарната/ в Разград ще бъдат наградени победителите от областния етап на международния конкурс за детска рисунка на тема „С очите си видях бедата" на Министерството на вътрешните работи.

***
Сливен.
В зала Галерия на Хотелски комплекс Национал Палас от 10 ч. РИО ще проведе кръгла маса на тема „Споделяне на добри практики от прилагането на електронните уроци в образователно-възпитателния процес".

***
Стара Загора.
От 11 ч. в зала 203 на Община Стара Загора ще се проведе среща между кмета на общината Живко Тодоров и медалисти от старозагорския отбор по Ушу.

***
Сухиндол.
От 15 ч. в заседателната зал ана Общинска администрация ул. „Росица" № 106, ще проведе среща за обществено обсъждане на Доклад за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) с всички приложения към него за инвестиционно предложение: „Доизграждане на автомагистрала „Хемус" (Ябланица-Белокопитово)".

***
Трявна.
От 18 ч. на площада в град Трявна ще бъдат открити Славейковите празници. - предстояща

***
Шумен.
От 11 ч. ще бъде даден брифинг за изпълнението на обекти по ЛОТ 2 - ВиК-мрежа - на проекта "Воден цикъл на Шумен - етап 2".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.