• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Ретро кафене ще ни върне в 20-и български век

Ретро кафене ще ни върне в 20-и български век

/КРОСС/Ретро кафене ще предлага на туристите в столицата лимонада и други продукти от началото на 20-и век. Това обяви Иво Маринов, директор на общинско предприятие "Туризъм" към община София, на четвъртата работна среща между бизнеса и представителите на местната власт, организирана от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА).

Освен напитки от началото на миналия век всичко останало от менюто също ще е характерно за трапезата на тогавашните българи, пише "Монитор".

Ретро заведението ще се намира в Музея за история на София, като плановете са от края на следващата година то да започне да посреща гости. Мястото е избрано, защото има обособен кът, освен това ще се съчетае с експозицията на предмети от края на 19-и и началото на 20-и век, обясни Маринов.

И добави, че по този начин ще се допълни и дейността на музея. Мотив към тези причини е, че обектът в момента е най-посещаваният в София, като от след отварянето му през него са минали над 60 хил. гости.

Отварянето на ретро кафенето е част от проект за разработване на общи туристически маршрути с Ниш. Следващия месец ще бъде подписана спогодбата, посочи още Иво Маринов. Той добави, че планът се финансира от проект за транс гранично сътрудничество. С парите по проекта ще бъде направено нужното оборудване и обзавеждане.

Предвижда се заведението да работи непрекъснато, а при предварителни заявки ще се осигурява и достъп по-големи туристически групи, ще има възможност и за разширяване на менюто.

Дейностите по съвместния проект предвиждат и разработване на допълнителни туристически маршрути. Планира се и поставяне на мултимедия в музея и информационните центрове в София.

Хотелиери и туроператори имат интерес да продават туристическата карта за София, стана ясно от думите на Иво Маринов. Той посочи още, че се водят и преговори с различни търговски вериги, които да се включат към картата. Към момента има само една хранителна компания, сега вече има интерес и от други представители в сектора.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.