• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Започва битката за София, според социолози Мая Манолова води

Започва битката за София, според социолози Мая Манолова води

/КРОСС/ Първите социологически изследвания преди битката за София показват, че Мая Манолова има преднина пред останалите претенденти. Изследването е на „Маркет линкс" и е поръчано от „Оффнюз".

Резултатите са прогнозни, защото все още не е ясно дали тези кандидати ще се борят за кметския стол на столицата наесен, коментира в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" социологът от „Маркет линкс" Добромир Живков. Ако Йорданка Фандъкова се кандидатира, тя получава 23% одобрение, а кандидатът на „Спаси София" Борис Бонев - 7%. Това не е решаващ резултат повече от 2 месеца преди изборите. Отношението на г-жа Фандъкова е поляризирано, но тя има своите шансове. 40% от софиянци биха гласували за кандидат, който не е партиен, коментира още Добромир Живков. Той обясни, че Борис Бонев е непознат кандидат за широката аудитория, но печели доверие, защото работи в гражданския спектър. По думите на Живков, след като стане ясен представителят на „Демократична България" - има голям шанс за разместване на електоралните нагласи.

Първите данни показват още, че Десислава Иванчева би спечелила 3% одобрение, а Костадин Паскалев като евентуален кандидат на БСП ще събере 2%.

При гласуването за общински съвет - най-голямо доверие получават ГЕРБ с 22%, следвани от БСП и „Демократична България" с 12%. Основните притеснения на столичния електорат са свързани с екологията, чистотата на въздуха, трафикът и презастрояването.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Фандъкова затъна в страхотни корупционни/престъпни/ схеми, които провалиха много полезни за софиянци инвестиции и бъдещето й е предопределено! Тя все пак е учителка по руски език, а ръстът й не стига да прикрива Мафията!

15.08.2019 10:41:03

предложение

солени глоби за т.нар. социологически изследвания на агнции, които са дали подвеждаща прогноза. Манолова трябва да подаде оставка като омбуцман, за да се кандидатира на едни мооого спорни избори.

15.08.2019 09:21:58

ц

води трънки...много скоро хората ще си припомянт защо я мразеха....

15.08.2019 09:13:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.