• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Предстоящи събития в страната за утре, 1 ноември

Предстоящи събития в страната за утре, 1 ноември

/КРОСС/ Панагюрище
Вицепрезидентът Маргарита Попова ще посети Панагюрище по случай Деня на народните будители.

Котел.
От 11.00 часа в сградата на Община Котел служебният министър-председател проф. ще разговаря с кмета на града Христо Киров. От 11.30 часа на пл. „Възраждане" в града проф. Близнашки ще участва в тържествен ритуал по случай празника на Котел, където ще произнесе слово.

София.
В 08.35 часа министърът на образованието и науката доц. Румяна Коларова ще участва в церемонията по тържественото издигане на националния флаг по повод Деня на народните будители. От 09.30 часа министър Коларова ще присъства в Гербовата зала на награждаването от страна на президента Росен Плевнелиев с орден „Стара планина" първа степен на акад. Стефан Воденичаров за неговите заслуги за развитието на науката в България.

София.
От 13.00 часа в "Южния парк" вх. Запад от ул. Нишава, зам.-кметът на Столична община д-р Тодор Чобанов ще присъства на инициатива по повод 55 години от възстановяването на дипломатическите отношения между България и Япония.

София.
От 10.30 часа при страничният паркинг на НДК Българска асоциация на пострадали при катастрофи организира празник по повод пътна безопасност "Движение без риск".

София.
От 11.00 часа във Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища ще бъде отслужена панихида по повод Архангелова (мъжка) задушница. Панахиди ще бъдат отслужени и в останалите части на страната.

София.
От 11.00 часа във фоайето на Младежкия театър „Николай Бинев", стартира изложба за финала на конкурса „Нарисувай ми слънце".

София.
От 11.30 часа в централното фоайе на НДК ще бъде открито Третото търговско изложение „Доверете се на българското".

София.
От 12.00 часа в Националната библиотека „Св.Св.Кирил и Методий" председателят на Съюза на народните читалища Николай Дойнов ще връчи високото отличие „Следовник на народните будители 2014".

София.
От 12.30 часа в Интер Експо Център ще се проведе пресконференция, посветена на новата програма за Space Camp Turkey 2015 година.

София.
От 14.00 часа в зала „Мадара", хотел „Кемпински", ще се проведе пресконференция относно ХІХ-тия Конвент на Велик Приорат България. Негово Превъзходителство Великият Приор на Велик Приорат България ще отчете резултатите от дейността на Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим в България за 2014 г.

София.
В хотел „Експо" ще бъдат показани най-добрите и работещи техники за самоусъвършенстване на Тони Робинс по време на уъркшоп „Освободи вътрешната си сила".

София.
В Парк хотел Витоша ще се проведе 24-то Обучение по Европроекти „Имам идея".

Бургас.
На нос „Свети Яни" на мястото, където е съществувал манастира „Свети Йоан Предтеча" от VI век до 50-те години на XX век, негово преосвещенство Агатополски епископ Йеротей, викарий на Сливенския митрополит ще произнесе напътствено слово и ще отслужи водосвет по повод на Денят на Будителите.

Варна.
В 12.00 часа пред паметника на Паисий Хилендарски, делегации на българи от Румъния, Молдова, Украйна и от Асоциация на българите по света ще поднесат венци по повод Деня на будителите. От 14.30 в Голямата зала общината ще бъде открито Общото събрание на Асоциацията на българите по света и ще се проведе петата редовна сесия на Парламента на българите.

Пловдив
От 10:00 - 16:00 в Хотел Дедеман-Тримонциум Принцес Хотел ще се проведе изложение на платформата Кариери в бяло, насочена към медицински специалисти търсещи работа, давайки им възможност да се срещнат с няколко потенциални работодателя.

Стара Загора
Във връзка с Деня на будителите кметът на Стара Загора-Живко Тодоров ще направи дарение от 250 книги на читалища, библиотеки и училища в общината. Те ще получат 50 екземпляра от поредицата „Българските бойни знамена. За честта и славата на България" и по 100 книги „Бойните маршове на честта и славата на България"- кратък и разширен вариант.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.