• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Предстоящи събития

Предстоящи събития

/КРОСС/***

Словения.
Министърът на външните работи Даниел Митов ще участва в Стратегическия форум в град Блед, Словения, който тази година ще премине под надслов „Новите партньорства".

***
Париж.
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще участва в конгрес на високо равнище от 1 до 3 септември в Париж, Република Франция. Форумът събира министри, кметове, представители на бизнеса, НПО и академичните среди от цял свят, където се обсъждат съвременните политики относно възможностите за развитието на регионите и градовете. Конгресът се провежда под егидата на министъра на външните работи на Франция Лоран Фабиюс.

***
Балчик.
От 09.30 часа в „Lighthouse Golf & SPA Resort" министърът на туризма Николина Ангелкова ще вземе участие в официалното откриване на големия българо-индийски голф турнир „Среща на шампионите с Шив Капур" със специалното участие на индийската голф звезда Шив Капур (Shiv Kapur).

***
София.
От 10.00 часа в присъствието на министъра на отбраната на Република България Николай Ненчев ще бъде открита новата учебна 2015-2016 година във Военна академия „Г. С. Раковски". По традиция министърът ще изнесе първата академична лекция. Двете лекции ще бъдат изнесени в зала „Тържествена" на Военната академия.

***
София.
От 15.00 часа в Гранитна зала на Министерски съвет заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев и вицепрезидентът на Световната банка за Европа и Централна Азия Сирил Мюлер ще подпишат Меморандум за разбирателство, партньорство и подкрепа при усвояване на Европейските структурни и инвестиционни фондове за периода 2014-2020 г.

***
София.
От 11.00 до 12.00 часа пред Народния театър „Иван Вазов", видни интелектуалци, общественици и артисти ще подкрепят кандидатите на БСП, като публично се включат в подписката за регистрацията на партията за местните избори. В събитието ще вземат участие кандидатът за кмет на София проф. Михаил Мирчев, лидерът на БСП - София Калоян Паргов, който е и водач на листата, кандидатите за общински съветници, за районни и селски кметове.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА Комисията за защита на потребителите /КЗП/ ще даде пресконференция във връзка с отчитане на кампанията „Лято`2015" /туристически обекти, увеселителни съоръжения, обменни бюра и др./ и представяне на новите акценти в контролната дейност на КЗП през есента.

***
София.
От 12.00 часа в зала „Официална" на Столична община, ОРИК Фестивал за независими артисти ще даде пресконференция. Фестивалът ще се проведе под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова от 5 до 11 септември 2015 г. пред Телефонната палата. Сред присъстващите са д-р Тодор Чобанов заместник-кмет по направление "Култура, образование, спорт и превенция на зависимости", както и организаторите на ОРИК Фестивал за независими артисти и част от самите артисти, които ще вземат участие на фестивала.

***
София.
От 12.00 часа в Централата на СДС на ул. Раковски 134, ет.2, след заседанието на НИС на СДС, ще се проведе пресконференция.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА Магдалена Ангелова и Наталия Кобилкина ще представят съвместните си проекти.

***
София.
От 13.30 часа в парк хотел „Москва" заместник-министърът на образованието и науката проф. Костадин Костадинов ще участва в семинар-рали на тема „Възможности за съвместни проекти между научни и бизнес среди и местни власти в контекста на регионалното приложение на Иновационната стратегия за интелигентна специализация (ИСИС)".

***
София.
От 18.30 часа в галерията за съвременно изкуство УниКредит Студио ще бъде открита изложбата „Софийски трансформации" , в която ще бъдат представени снимки на емблематични сгради и улици в София и техните трансформации през годините. Кметът на София и патрон на изложбата Йорданка Фандъкова и главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян ще открият първото изложение в УниКредит Студио.

***
София.
От 18.40 часа БНТ 1 ще излъчи три документални филма, посветени на значимите археологически разкопки в България. Рубриката „Пътуване в миналото" ще се излъчи и в сряда и четвъртък отново от 18.40 часа.

***
Благоевград.
Четвърти пленер по живопис „Стъпки напред" събира художници от различни поколения в Благоевград. Официалното откриване на пленера ще бъде от 12.00 часа в къща-музей на Георги Измирлиев - Македончето.

***
Благоевград.
Благоевград ще се включи в Националния протест срещу скъпите горива. Митингът е планиран за 1 септември, а автопоходът ще тръгне в 18.00 часа от паркинга пред Югозападния университет „Неофит Рилски".

***
Благоевград.
С празнично шествие ще бъде открит Третият международен футболен турнир за деца в Благоевград. Парадът на отборите, участващи в програмата, започва в 20.00 часа. Традиционно шествието ще тръгне от Съдебната палата в града и ще продължи до площад „Македония", където ще бъде изнесена празнична програма. Преди да бъде открит турнирът, ще се проведе пресконференция, която започва от 17.30 часа в зала № 5 на Община Благоевград.

***
Бургас.
Национален протест срещу високите цени на горивата 2015 се организира от 18.00 часа на 1 септември в социалните мрежи. В Бургас се очаква протестиращите да се съберат на АМ „Тракия" в района на града.

***
Варна.
От 14.00 часа жителите на село Войводино, община Вълчи дол за пореден път ще изразят несъгласие срещу изграждане на сметище.

***
Варна.
От 18.00 часа на магистралата при летище Варна, подходите към Варна и София, ще се проведе протест срещу скъпите горива, който се организира във Варна, Бургас и София.

***
Велико Търново.
От 9.00 до 11.00 часа ще се проведе Лятно училище по занаяти - дърворезба и грънчарство на Самоводска чаршия.

***
Велико Търново.
От 9.30 часа ще се проведе откриване на новата учебна година в Спортно училище във Велико Търново. На събитието ще присъства кметът на общината Даниел Панов.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Румен Димитров и коалиция "Нашият град".

***
Велико Търново.
От 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на певеца Веселин Маринов, който ще представи програмата и участниците в първия национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен "Полските щурчета", който ще бъде организиран от 4 до 6 септември в град Полски Тръмбеш.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в областна администрация ще се проведе среща между кандидатите за кметове от областта и Пламен Димитров, президент на КНСБ.

***
Кюстендил.
От 10.00 часа в двора на Спортно училище „Васил Левски" ще бъде открита новата учебна година.

***
Пазарджик.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА президентът на ФК „Сарая" Румен Димитров и треньорът на отбора Николай Минчев ще представят подготовката на състава за предстоящия мач с ЦСКА.

***
Пазарджик.
От 16.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ПП ГЕРБ ще даде пресконференция, на която заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов ще представи кандидатите на партията за общински кметове в област Пазарджик.

***
Петрич.
Председателят на СДС и министър на икономиката, Божидар Лукарски, ще посети град Петрич. Божидар Лукарски ще открие официално новата спортна зала в града, в 17.00 часа. Залата се намира в центъра на гр.Петрич, на ул. „Оборище" (срещу „ВиК")
На събитието ще присъстват и народни представители от парламентарната група на Реформаторския блок.

***
Плевен.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА общинско ръководство на БСП - Плевен и общински съветници на БСП ще дадат пресконференция.

***
с.Лозенец.
От 14.30 часа в залата на кметството в с. Лозенец ще се учреди нова асоциация на хотелиери и ресторантьори.

***
Пловдив.
От 13.00 часа в хотел "Тримонциум" заместник-председателят на АБВ Румен Петков ще представи кандидатите на партията за кметове в областта.

***
Сливен.
Пресконференция за напредъка на „Интегриран проект за водния цикъл на град Сливен" ще се състои от 10.00 часа в зала №105 в Община Сливен. В нея участие ще вземат: инж. Кольо Милев, кмет на Община Сливен, Румен Стоилов, Ръководител на проекта и зам.-кмет "Икономическо развитие, проекти, програми и международно сътрудничество", инж. Иван Манчев, зам.-кмет "Устройство на територията и строителство.

***
Стара Загора.
От 11.30 часа в Регионален пресклуб на БТА - Стара Загора Тихомир Томов, ПП Нова сила ще даде пресконференция.

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 2 на Областна администрация-Шумен е насрочено заседание на Областния съвет по здравеопазване.

***
Шумен.
От 10.00 часа Н.Пр. проф. Лино Бианко, извънреден и пълномощен Посланик на Малта в България.ще се срещне с кмета на община Шумен Красимир Костов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.