• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Предстоящи събития в страната за днес, 31 октомври

Предстоящи събития в страната за днес, 31 октомври

/КРОСС/ *** 

София.
От 9 ч. ще се състои заседание на Народното събрание. От 11 ч. ще се проведе парламентарен контрол.

***
София.
Президентът Росен Плевнелиев ще проведе консултации с парламентарните групи на АБВ и „Атака".

***
София.
Президентите на България и на Австрия Росен Плевнелиев и Хайнц Фишер ще открият българо-австрийски бизнес форум в зала „Средец" на столичния „София хотел Балкан".

***
София.
От 8.40 ч. на „Дондуков" 1 министър-председателят проф. Георги Близнашки ще се срещне с президента на Република Австрия д-р Хайнц Фишер.

***
София.
От 9 ч. в аудитория „Янко Добрев", II-ри хирургичен блок на УМБАЛ „Александровска" ще бъде открита Юбилейна научна конференция „135 години от създаването на Александровска болница".

***
София.
От 9.30 ч. 21 състав на Софийски градски съд ще заседава срещу Мирчо Петков и др. (Престъпления по служба с цел облага - чл. 282 - 283а от НК).

***
София.
От 9.30 ч. в Гранд хотел София, зала София, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова, министърът на транспорта и връзки на Република Македония Миле Янакиески и министърът на транспорта и инфраструктурата на Република Албания Едмонд Хаджинасто ще участват в Конференция „Балканите - инфраструктура и транспортни връзки между Черно и Адриатическо море".

***
София.
От 10 ч. в зала 13 на Факултета по журналистика и масова комуникация ще се проведе публична лекция на Дебора Филипс, преподавател в Lincoln University и вицепрезидент на Европейската асоциация на училищата по журналистика - EJTA.

***
София.
От 11 ч. във Военна академия „Г.С. Раковски" ще се състои благотворителен лекоатлетически крос - обиколка на парка на Военна академия.

***
София.
От 11 ч. в Национален пресклуб БТА Синдикалните организации на КНСБ и КТ „Подкрепа" в Софийската филхармония - оркестър, и Българската хорова капела „Светослав Обретенов" ще дадат пресконференция на тема: „Систематичните нарушения и грешки в управлението на Софийската филхармония - оркестър, и Българската хорова капела „Светослав Обретенов".

***
София.
От 11.30 ч. в София Хотел Балкан (бившия Шератон) министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова ще вземе участие в Австрийско-Българския икономически форум.

***
София.
От 11.30 ч. в Софийска професионална гимназия по електроника (СПГЕ) „Джон Атанасов" заместник-министър Ваня Кастрева ще открие заключителна пресконференция по проект „Подкрепа за осигуряване на подходяща и ефективна държавна образователна инфраструктура, допринасяща за развитието на устойчиви градски ареали".

***
София.
От 12 ч. в Национален пресклуб БТА Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация" ще представи на пресконференция проект „Изготвяне на функционален анализ на ИА „Автомобилна администрация" с цел оптимизиране на структурата на звената и избягване на дублиращи се функции".

***
София.
В Агенция „Пътна инфраструктура" ще бъдат отворени офертите за рехабилитация на 19 км от път ІІІ-207 - основна връзка на област Силистра с АМ „Хемус". От 12 ч. ще бъдат отворени офертите за строителния надзор на лот 72, от 14 ч. в зала 701 в сградата на АПИ ще бъдат отворени офертите за изпълнител на строителните дейности на лот 79.

***
София.
От 13 ч. в Национален пресклуб БТА проф. Николай Овчаров ще даде пресконференция на тема „Навръх Хелуин - финал на разкопките на Перперикон Откритията - от „вампири" до архитектура а ла Мачу Пикчу. Как беше спасен сезонът от безхаберието на министрите на Орешарски. Ще бъдат показани някои от най-ценните находки".

***
София.
От 13 ч. на пешеходния мост над бул. „България" до НДК кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова и председателят на Камарата на строителите в България инж. Светослав Глосов ще открият изложбата „Виж София - където строителството среща историята с бъдещето".

***
София.
От 14 ч. Софийски апелативен съд ще се произнесе по делото срещу Валентин Димитров за безстопанственост на „Топлофикация - София".

***
София.
От 15 ч. в Археологическия музей с институт към БАН министърът на образованието и науката доц. Румяна Коларова ще връчи наградите „Константин Величков" за изявени учители.

***
София.
От 17 ч. в ресторанта на хотел „Рила" в София председателят на БСП Михаил Миков ще проведе среща-разговор с представители на българската наука и образование, на културата и медиите по случай Деня на народните будители.

***
София.
В хотел „Самоков", к.к. Боровец, ще се проведе годишна конференция на браншовете Дървообработване и Мебелно производство.

***
Благоевград.
Във фоайето на община Благоевград ще отвори врати изложбата на академик Никола Манев „Моята България".

***
Благоевград.
От 9.30 ч. ще се проведе редовното заседание на Общински съвет - Благоевград.

***
Варна.
Асоциация на българските черноморски общини (АБЧО) организира национална обществена дискусия за замърсяването на морските води.

***
Велинград.
От 12 ч. ще бъдат поднесени венци и цветя на паметната плоча на Първото класно училище - кв. „Каменица" по повод Деня на народните будители. От 17 ч. в Народно читалище „Отец Паисий-1893" ще се състои празничен концерт с участието на децата от Общински детски комплекс.

***
Горна Оряховица.
От 18 ч. в Зала 1 на Община Горна Оряховица ще се състои благотворителен концерт на тримата тенори „Уникалните гласове" в помощ на 9-годишния Александър Христофоров Савов.

***
Казанлък.
От 10 ч. в ИМ „Искра" ще се проведат краеведски четения - среща и представяне на изследвания на краеведи от Казанлък и казанлъшкия край.

***
Пловдив.
От 15 ч. в хотел „Империал" ще се проведе годишно общо събрание на Съюза на съдиите в България.

***
Пловдив.
В хотел „Тримонциум принцес" в Пловдив вицепрезидентът Маргарита Попова ще открие петото издание на проекта „Народните будители и Аз".

***
Разград.
От 11 ч. в хотел „Централ" ще се проведе конференцията, посветена на 145-годишнината на БАН 70-годишнината от учредяването на Съюза на учените в България.

***
Свищов.
От 17 ч. ще започне традиционното факелно шествие от къщата-музей „Алеко Константинов" до Паметника на дарителя по повод Деня на народните будители.

***
Сливен.
От 17 до 18 ч. ще се проведе Ден на отворените врати в МБАЛ „Д-р Иван Селимински"-Сливен по повод юбилея на лечебното заведение. В 18.30 ч. ще се проведе тържествен концерт в Драматичен театър „Стефан Киров".

***
Смолян.
От 14 ч. в центъра на село Хвойна ще се проведе митинг-шествие, организиран от Сдружение на ловците и риболовците „Чернатица".

***
Стара Загора.
От 11 ч. пред паметника на митрополит Методий Кусев в едноименния парк ще се състои тържествени общоградски ритуал по повод 1 ноември - Ден на народните будители.

***
Стара Загора.
От 13.30 ч. в сградата на Община Стара Загора ще се състои четвъртата парламентарна сесия на Младежкия воден парламент.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.