• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Предстоящи събития в страната за утре, 27 ноември

Предстоящи събития в страната за утре, 27 ноември

/КРОСС/ *** 

София.
От 9 ч. ще се състои заседание на Народното събрание.

***
София.
Президентът Росен Плевнелиев ще почете паметта на загиналите български войници и офицери по време на Първата световна война. Той ще положи венец пред Паметника на незнайния воин в столицата.

***
София.
Президентът Росен Плевнелиев ще приеме акредитивните писма на новоназначените извънредни и пълномощни посланици на Кралство Дания Кристиан Кьонингсфелд, на Република Албания Киряко Курета и на Република Куба Педро Пабло Сан Хорхе Родригес.

***
София.
От 9.30 ч. ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 9.30 ч. Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Борислав Балджийски.

***
София.
От 9.30 ч. в хотел „Новотел" ще бъде открит бизнес форум за фармацевтичния и здравния бизнес в България, организиран от списание Enterprise.

***
София.
От 10 ч. на Националния пресклуб на БТА организаторите на международното изложение „Световно образование" ще предоставят информация за промени в британската образователна система и очакваното им отражение върху приема на български ученици в учебните заведения на Острова. Ще бъдат обобщени резултатите и тенденциите в приема на българи зад граница за изтичащата календарна година в навечерието на последното за 2014 г. изложение на проекта.

***
София.
От 10 ч. в Новата конферентна („огледалната") зала на СУ „Св. Климент Охридски" ще бъде открита Националната научна конференция „Наследството на лингвистиката в българската литературна теория".

***
София.
От 10 ч. в Конферентна зала на хотел „Sense Hotel Sofia" списание „Ютилитис" ще представи доклад на тема: „Европейската енергийна сигурност".

***
София.
В 10.30 ч. в зала „Бристол" на „Бест Уестърн Плюс Бристол Хотел" ще се проведе конференцията, на която ще бъде представени дейностите и резултатите по проект „Корине земно покритие 2012" - България.

***
София.
От 10.30 ч. в зала „Концепции" в хотел „Суит" ще се състои пресконференция, на която ще бъдат обявени резултатите от изпълнението на проекта „Безопасни условия на труд в София Мед АД".

***
София.
От 11 ч. в ОКИ „Музей за история на София" ще бъдат представени резултатите по проект „Проучване на състав, структура, свойства и начин на получаване на жълтите павета в София".

***
София.
От 11 ч. в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на тема: „Ще спре ли превенцията на ХИВ/СПИН след 2015 г.?", по време на която ще се представи проблемът за спиране на финансирането от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" към Министерство на здравеопазването.

***
София.
От 11 ч. в блок 25 в Комплекса на БАН на 4-ти км Институтът по експериментална морфологоия, патология и антропология с музей към БАН организира Ден на отворените врати.

***
София.
От 12 ч. Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще участва в церемонията.
ще се състои тържествена церемония по полагане на венци пред паметника на Незнайния воин в памет на загиналите български войници и офицери по време на Първата световна война.

***
София.
От 12 ч. в Националния пресклуб на БТА Федерацията „Български пациентски форум" ще даде пресконференция на тема: „Ще бъде ли подложен отново на риск българският онкоболен пациент".

***
София.
От 13 ч. в Полския институт ще се състои церемония по награждаване на победителите в тазгодишния конкурс „Дърво с корен 2014".

***
София.
От 13 ч. в Национален пресклуб БТА Националното сдружение „Недвижими имоти" ще даде пресконференция на тема: „Какво се случи на пазара на недвижими имоти в България през изминаващата година? Как повлия поведението на банките на пазара?".

***
София.
От 14 ч. в Национален пресклуб БТА ще се проведе официална церемония за връчване на приза „Пчелар № 1" за 2014 г.

***
София.
От 16.30 ч. в зала А1 на Военна академия „Г.С. Раковски" началникът на академията контраадмирал Митко Петев и председателят на Държавна агенция „Архиви" Иван Комитски ще подпишат Договор за сътрудничество между двете институции.

***
София.
От 16.30 ч. в София Хотел Балкан, (Шератон), зала „Средец", ще се състои годишно общо събрание на членовете на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България - КРИБ.

***
София.
От 18 ч. в зала „Св. София" на Народното събрание, пл. „Княз Александър Първи" №1, ще бъдат представени книгата и музикалният диск „Бойните маршове на честта и славата на България".

***
София.
От 18.30 ч. в Университетски театър на НБУ ще бъде представена книгата „Египетска приказка за сърцето" на д-р Антоанета Петрова.

***
София.
От 18.30 ч. в ателие-книжарница „Къща за птици" на ул. „Проф. Асен Златаров" 22 ще се проведе лекция от поредицата „Книгата на книгите" на тема: „Евангелие според Йоан. Светлината на света".

***
София.
От 19 ч. в залата на Учебен куклен театър с вход ул. „Стефан Караджа" 20, Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов", Катедра АРСКТ и Учебен куклен театър ще отбележат 90 години от рождението на Атанас Илков.

***
София.
От 19 ч. в София от НДК ще тръгне шествие „Български марш" по повод годишнина от подписването на Ньойския договор през 1919 г.

***
София.
От 21 ч. в „Sofia Live Club" ще бъде представен новият сингъл на „Sentimental Swingers" - „Live is An Eternal Swing".

***
София.
В хотел „Кемпински Зографски" ще се проведе Българо-корейски икономически форум, организиран от Българската търговско-промишлена палата, Корейската търговско-промишлена палата и Министерство на търговията, промишлеността и енергетиката на Корея.

***
Благоевград.
От 12 ч. кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов ще даде пресконференция в неговия кабинет.

***
Благоевград.
От 17.30 ч. в залите на РИМ - Благоевград ще бъде представена изложба по повод 95-годишнина от подписването на Ньойския мирен договор.

***
Бургас.
От 9 ч. в зала „Георги Баев" на Културен център „Морско казино" ще бъде открита годишната Национална конференция за борба с наркотиците.

***
Бургас.
От 12 ч. в хотел „Приморец" ще се състои официална церемония по награждаването на победителите в студентския конкурс „Зелен Бургас".

***
Бургас.
От 14.30 ч. в хотел „Приморец" посланикът на Кралство Нидерландия Н.Пр. Том ван Оорсхот ще открие семинар „Устойчиви холандски бизнес-практики".

***
Бургас.
От 18 ч. в Бизнес Инкубатор - Бургас ще се проведе работилница за 3D принтиране.

***
Варна.
От 12 ч. в офиса на ТД „Родни Балкани", ул. „Иван Драсов" 11, екипът на Черноморски център за екологична информация и образование ще представи проект „Развитие на мрежата на Черноморски център за екологична информация и образование и повишаване капацитета на сдружението".

***
Варна.
От 18.30 ч. в Aрт Галерия „Ларго" на ул. „Хан Крум" 8 ще бъде представена изложб на бургаския художник Николай Ангелов - Гари по повод шестия рожден ден на галерията. От 13 ч. ще се състои пресконференция с автора.

***
Велико Търново.
От 11 ч. в Регионалния пресклуб на БТА ректорът на ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий" проф. Пламен Легкоступ ще представи резултатите по проект за повишаване на качеството на образованието във Великотърновския университет.

***
Димитровград.
От 12.30 ч. министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще даде брифинг на жп гара „Димитровград", на който ще представи резултатите от инспекцията на строителните дейности за модернизацията на жп линията Димитровград - Свиленград.

***
Казанлък.
От 17.30 ч. ще бъде изнесен благотворителен концерт в подкрепа на детска градина в засегнатия от наводненията регион на Добрич. В концерта ще се включат деца от ОДЗ „Мечо Пух" и СОУ „Екзарх Антим Първи".

***
Мездра.
От 16 ч. заместник-председателят на 43-ото Народно събрание и депутат от коалиция „Български демократичен център" в област Враца Явор Хайтов ще присъства на заседанието на общинския съвет в Мездра.

***
Плевен.
В 12 ч. в Регионалния пресклуб на БТА Центърът за образователни и граждански инициативи - Плевен ще даде пресконференция на тема: „В Плевен стартира проект „Диалог на поколенията. За едно ново разбиране на деменцията".

***
Плевен.
От 15 ч. в Регионалния пресклуб на БТА народният представител Румен Гечев и представители на ръководството на БСП в Плевен ще дадат коментар на актуални политически събития и дейността на 43-тото Народно събрание.

***
Пловдив.
От 9.15 ч. в парк хотел „Империал" министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие петата международна среща на туроператорите.

***
Пловдив.
От 9.30 ч. в хотел „Новотел" ще се състои бизнес форум за фармацевтичния и здравния бизнес в България, организиран от списание ENTERPRISE.

***
Пловдив.
От 13 ч. в зала „Пловдив" на Новотел Пловдив министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще открие Четвъртия национален агросеминар, който се организира от Националната асоциация на зърнопроизводителите.

***
Пловдив.
От 14.30 ч. в Бизнес зала 1 на „Новотел" министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще открие Четвъртия национален агро семинар „Зърнопроизводството - национални и европейски предизвикателства".

***
Пловдив.
От 18 ч. Галерия „Хеброс Арт" представя Коледната изложба живопис на Ангел Пачаманов.

***
Смолян.
От 15 ч. в сградата на Регионалната инспекция по околната среда и водите ще се проведе обществено обсъждане на работния вариант на Национален план за действие на вълка в България.

***
Стара Загора.
От 10 ч. в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Областното ръководство на КНСБ и ръководството на Специализирана болница за долекуване и продължително лечение на пневмафизиатрични заболявания и рехабилитация в село Радунци, община Мъглиж.

***
Стара Загора.
От 14 ч. в Зала „Фоайе" на Община Стара Загора ще се проведе пресконференция във връзка с безопасността на движение по пътищата, както и ще бъде обявена новата инициатива „Аз съм бъдещето. Пази ме!".

***
Стара Загора.
От 15 ч. в Пресклуб на БТА - Стара Загора ще се проведе пресконференция на кмета на село Змейово Никола Пеев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.