• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Предстоящи събития в страната за утре, 22 януари

Предстоящи събития в страната за утре, 22 януари

/КРОСС/ ***

София.
Държавният глава Росен Плевнелиев ще бъде домакин на традиционния прием за ръководителите на дипломатическите мисии, акредитирани в България, която ще се проведе в Националния исторически музей.

***
София.
От 9 ч. ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 9 ч. в София хотел Балкан ще се проведе министерска конференция в рамките на Приоритетна област „Сигурност" на Стратегията на ЕС за Дунавския регион, посветена на противодействието на международния тероризъм. От 10.10 часа вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, държавният министър на вътрешните работи, строителството и транспорта на германската федерална провинция Свободна държава Бавария Йоахим Херман и министърът на сигурността на Босна и Херцеговина Драган Мектич ще дадат пресконференция.

***
Пловдив.
От 14.30 ч. министърът на енергетиката Теменужка Петкова и зам.-министър Николай Николов ще посетят централата на ЕВН България на ул. „Христо Г. Данов" 37.

***
София.
От 10 ч. в зала 201 на Национален институт на правосъдието ще се проведе дискусионна кръгла маса на тема „Ролята и значението на районния съд за местните общности в контекста на реформата на съдебната карта".

***
София.
От 10 до 14 ч. Фондация „Заедно в час" и Синдикатът на българските учители организират Кръгла маса на тема „Новият закон за училищно образование: умения за 21 век за ученици и учители - как да ги постигнем?"в сградата на Втора английска езикова гимназия „Томас Джефърсън".

***
София.
От 10 ч. в болница „Токуда" ще се проведе брифинг във връзка с юбилейното пето издание на Българският бифуркационен курс, който събира интервенционални кардиолози от България, 11 европейски страни и САЩ.

***
София.
От 10 ч. център „Хана Аренд" ще проведе съвместно с правозащитници пресконференция в Националния пресклуб на БТА На пресконференцията ще бъдат представени и подписани становище до Конституционния съд относно давността за комунистическите престъпления и сигнал до прокуратурата с конкретни данни за престъпления на генералите Георги Танев /бивш министър на МВР/ и Костадин Коцалиев /бивш началник на Главно следствено управление /.

***
София.
От 10 ч. 10 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Тодор Хаджижеков, Георги Лютков и Мирко Папазов, които са обвинени в организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 10 ч. 2 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Емил Милев, Лазарин Лазаров, Едуард Павлов и Мартин Димитров, които са обвинени в организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 10 ч. 6 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Радослав Петров, Кирил Рашков, Михаил Демерджиев и Симеон Илиев, които са обвинени в организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 11 ч. в зала „Йерусалим" на Еврейския културен дом в София председателят на ОЕБ „Шалом" Максим Бенвенисти и председателят на Комисията за защита от дискриминация доц. д-р Ана Джумалиева ще подпишат Меморандум за сътрудничество. От 11.30 ч. ще се проведе дискусия на тема: „Ненаучените уроци на Холокоста", посветена на Международния ден на жертвите на Холокоста 27 януари.

***
София.
От 11 ч. 13 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Васил Вичев, Николай Стойчев, Георги Георгиев, Радослав Стратиев, Маноела Манолова, Николай Кирилов и Цаню Цанев, които са обвинени в организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 11 ч. 8 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Юлиян Симов и Калоян Кирилов, които са обвинени в организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 13.30 ч. 7 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Цветелин Цветков, Антон Ангелов, Желязко Калинов и
Никола Димитров, които са обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15 ч. в Големия салон на Българската академия на науките ще се състои тържествено закриване на Международната година на светлината в България.

***
София.
От 15 ч. във Венус конферентен център ще се проведе пресконференция във връзка с изпълнението на проект „Повишаване на капацитета на местната администрация за взимане на информирани решения при планиране и изпълнение на мерки за енергийна ефективност и ВЕИ".

***
София.
От 18.30 ч. в зала Славейков във Френския институт ще се проведе дебат на тема „Европа след атаките в Париж".

***
Благоевград.
От 14 ч. Димитър Делчев, секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок, член на правната и вътрешна комисии в парламента, ще
даде пресконференция в офиса на "Движение България на гражданите"
от Реформаторския блок на ул. "Арсений Костенцев" 7.

***
Бургас.
От 10 ч. в Младежки културен център ще бъде представен проектът "Национална кампания за пациентски политики".

***
Бургас.
От 11 ч. в зала "Ал. Г. Коджакафалията" на КЦ "Морско казино" ще бъде открита изложбата "Най-екзотичните животни на планетата".

***
Бургас.
От 18 ч. в Дом на писателя ще се състои премиера на стихосбирката „Бъдещето между нас" на Стоянка Грудова.

***
Варна.
От 10 ч. в залата на хотел „Черно море" ще се проведе среща „Равносметка и перспективи за решаване на проблема с твърдите отпадъци в морската среда и по крайбрежието".

***
Варна.
От 14 до 16 ч. в централния офис на ПП ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1 единият от общинските съветници на партията Юлияна Боева ще има приемен ден за граждани.

***
Велико Търново.
От 19 ч. в голяма зала на МДТ „К. Кисимов" ще бъде представен спектакълът „Величието Асеневци" - исторически хроники.

***
Пловдив.
От 9 ч. в 10 зала състав на Пловдивския окръжен съд ще заседава по делото срещу подсъдимитe Данаил К., Златан Д. и Марек В., на които са повдигнати обвинения по чл. 277, ал. 2 от НК.

***
Пловдив.
От 9.30 ч. във втора зала състав на Пловдивския окръжен съд ще заседава по делото срещу подсъдимитe Димитър С. и Иван А., на които са повдигнати обвинения по 282 ал.2, чл. 203 ал.1, чл. 219 ал. 4 и чл. 283 от НК.

***
Пазарджик.
От 11 ч. депутатите от Реформаторския блок Димитър Танев, заместник-председател на „Движение България на гражданите" и на бюджетната комисия в парламента, и Бойка Маринска, председател на парламентарната комисия по жалбите на гражданите, ще дадат пресконференция в клуба на БТА в Пазарджик по актуални политически въпроси.

***
Пловдив.
От 11.30 ч. пред входа на лечебно заведение в Пловдив на ул. „Филип Македонски" 37 Областният управител на Пловдивска област Здравко Димитров ще се включи в кампания „Топъл обяд". Заедно със здравния мениджър д-р Невен Енчев той ще раздава храна и чай на нуждаещи се пловдивчани.

***
Русе.
От 11.30 ч. заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева ще участва в работна среща на тема: "Подобряване на връзката между образование и бизнес чрез дуално обучение и обучение в предприемачеството", която ще се състои в Зала №1 на Областна администрация.

***
Сливен.
От 15 ч. в Пресклуба на БТА в Сливен ще се състои пресконференция на ВМРО-Сливен с участието на народния представител Искрен Веселинов.

***
Стара Загора.
От 11 ч. кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров ще се срещне с деветокласничката от Спортното училище Мария Стоилова, която спаси живота на водач от градския транспорт в областния град. Срещата ще се проведе в зала 203 на общината.

***
Ямбол/ с. Хаджидимово.
От 14 ч. министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще открие Клетка 1 на Регионалната система за управление на отпадъците - регион Ямбол в местността „Гол баир" в землището на с. Хаджидимитрово.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.