• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
София.
От 10.30 часа в сградата на Министерски съвет, премиерът Бойко Борисов и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще проведат среща с представители на протестиращите превозвачи и туроператори.

***
София.
От 09.00 часа в зала „Сердика" на „София хотел Балкан" ще се проведе първа национална дискусия за 2016 г. от кампанията „Да! На българската икономика". В дискусията ще вземат участие министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на икономиката Божидар Лукарски, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и др.

***
Варна.
От 10.00 часа в Суис-Белхотел Варна (бивш гранд хотел „Димят") ще се проведе бизнес форум „Региони в растеж" за развитието на рeгион Североизточен. В събитието ще вземат участие вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, изпълнителният директор на ДФ „Земеделие" Румен Порожанов и др.

***
София.
От 10.15 часа зала № 1, на 2-я етаж в Столична община брифинг във връзка с обществения транспорт в София ще дадат Калоян Паргов - председател на групата на БСП и зам.-председател на Комисията по транспорт и туризъм в СОС. От 12.00 часа общинските съветници и представители на БСП - София ще внесат Искане до областния управител на София град (ул. Алабин 22) за отмяна на решението на СОС за увеличение на цената на билетите за градския транспорт в столицата.

***
София.
В зала „Силует" на хотел „Маринела" вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева ще проведе работна среща с всички браншови организации в сектор „Туризъм". Те ще обсъдят професионалното и висшето образование с оглед липсата на кадри в отрасъла. От 11.00 часа е предвидена пресконференция.

***
София.
От 09.00 до 10.30 часа в зала „Рила" на „София Хотел Балкан" ще се проведе втора дискусия между представители на бизнеса и законодателната власт, организирана от Българския форум на бизнес лидерите. Участие в събитието ще вземе Милена Дамянова, председател на Комисията по образование и наука в НС.

***
София.
От 10.00 часа в Централния военен клуб ще се проведе Кръгла маса „Стратегията за национална сигурност на Република България в контекста на променящата се международна среда за сигурност".

***
София.
От 11.00 часа в зала 6 на административната сграда на район „Възраждане" в София, бул. „Александър Стамболийски" 62 кметът на район „Възраждане" Савина Савова, ученици от 30 СОУ „Братя Миладинови", Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни и Фондация „Етнопалитра" организират „Великденска арт работилница".

***
София.
От 11.00 часа в Пресцентъра на НДК ще се проведе пресконференция, на която ще бъде даден отговор на въпроса дали хората с увреждания водят живот на воли или по чужда воля.

***
София.
От 11.00 часа в „Зала" 1 (Южно крило, Исторически факултет) на Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски", „Институтът за ново икономическо мислене - България" ще проведе поредната си дискусия на тема: „Докладът на ЕК и финансовите дисбаланси в България".

***
София.
От 11.00 часа в зала „Официална" в сградата на Столична община ще бъде представено изследването „София - град на творческата икономика". В представянето ще участват заместник-кметът на София по направление образование, култура, спорт и превенция на зависимости д-р Тодор Чобанов, председателя на постоянната комисията по образование, култура, наука и културно многообразие към Столичен общински съвет Малина Едрева и Диана Андреева, ръководител на Обсерватория по икономика на културата.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА, Българската асоциация за закрила на пациентите и Националната пациентска организация ще дадат пресконференция на тема „Достъп и удовлетвореност на пациентите, система на жалби и обезщетения".

***
София.
От 11.00 часа в централата на ДСБ ще сe проведе пресконференция.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА, Първа САГБАЛ „Св. София" и Българската асоциация по семейно планиране и сексуално здраве (БАСП) ще дадат пресконференция, с която ще се даде начало на проекта „Достъпни здравни услуги за бременни жени и деца до 3 г. от групи в риск".

***
София.
От 12.30 часа в Южния парк зад музея „Земята и хората" за трета поредна година КТ „Подкрепа" ще постави началото на кампанията по отбелязване на Световния ден по безопасност и здраве при работа, която ще продължи до края на м. април.

***
София.
От 13.00 часа в Пресклуба на НДК, Корнелия Нинова ще представи своята платформа като кандидат за председател на НС на БСП.

***
София.
В 13.30 часа в сградата на Министерството на енергетиката, министър Теменужка Петкова ще представи годишните финансови резултати на държавните енергийни дружества.

***
София.
От 14.00 часа в хотел „Хилтън" председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще открие срещата на кампанийните мениджъри на Европейската народна партия (ЕНП). По време на срещата председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще представи презентацията „Анализ на успеха на ГЕРБ на местни избори 2015 и предстоящата кампания за президентски избори 2016 г.".

***
София.
Между 14.00 и 16.00 часа до 28 април ще се проведе пролетна кампания за профилактични и консултативни грижи на Центъра за лечение на хернии и коремна болка към Медицински център „Пирогов". За да се възползват хората от профилактичните прегледи е необходимо да се запишат предварително по телефона 02/ 9154 364 . Записването го осъществява медицински секретар всеки делничен ден между 10.00 и 12.00 часа.

***
София.
От 15.00 часа в зала „Анел" на хотел „Анел" - София ще се предстои закриваща конференция по проект „Укрепване на националния капацитет за изпълнение на решенията на ЕСПЧ". Конференцията ще бъде открита от Красимира Филипова, зам. -министър на правосъдието.

***
София.
От 15.00 часа в Дома на Европа, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев ще участва в публична дискусия на тема "Отражение на сирийската криза върху сигурността на Европейския съюз: регионални и глобални аспекти".

***
София.
От 16.30 часа в Гранд Хотел София ще се проведе дискусия на тема „Инвестиции за устойчив растеж в аутсорсинг сектора".

***
София.
От 17.00 часа в Американски център към Столична библиотека, пл. „Славейков" № 4а, ще се състои тържествено връчване на наградите „Васа Ганчева".

***
София.
От 19.00 часа в зала 1 на НДК, Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски", ще отбележи 45-годишният си юбилей с благотворителен концерт.

***
София.
От 19.00 часа в зала 6 на НДК, Департамент „Музика" на Нов български университет, „Камерата Орфика НБУ" и Национален дворец на културата организират камерен концерт „Скрити гласове" от цикъла „Солисти-интерпретатори".

***
Асеновград.
От 14.00 часа в Градската библиотека правнукът на Райна Попгеоргиева Футекова, известна като Райна Княгиня, инж. Здравчо Здравчев ще проведе среща с ученици, а от 17.30 часа - с асеновградската общественост. Той ще разкаже за славната епопея на Априлското въстание, по повод 140 години от провеждането му.

***
Благоевград.
От 09.00 часа във фоайето на общината ще бъде открита работилница за великденски яйца, която ще продължи до 28 април.

***
Бургас.
От 10.30 часа в храм „Св. Иван Рислки", Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий ще прочете традиционното си Великденско послание до клира и православните християни.

***
Бургас.
От 13.00 часа на ул. „Фердинандова" №60, ще се проведе пресконференция с участието на групата общински съветници от БСП - Бургас.

***
Бургас.
От 13.15 часа учители и ученици от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий" ще поднасат цветя пред паметника на Петя Дубарова в Морската градина.-

***
Бургас.
От 15.00 часа в атриума на Бургаския свободен университет ще се проведат чествания по повод деня на Революцията на карамфилите в Португалия с участието на Посланика на Португалия Н. Пр. г-н Луиш Фераш.

***
Бургас.
От 18.00 часа в зала „Ал. Г.Коджакафалията" на Културен център "Морско казино" с изложба на акварели ще бъдат отбелязани 85 години от рождението на художника Ненко Токмакчиев.

***
Варна.
От 11.00 часа в хотел „Черно море" във Варна ще се състои кръгла маса „Да преброим пилците в края на програмния период 2007 - 2013 г.". Събитието се организира от Информационен и учебен център по екология.

***
Велико Търново.
От 11.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА, съвместна пресконференция ще дадат заместник-председателят на НС Иван Иванов и археолози от Велико Търново.

***
Видин.
От 12.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА, Фондация „Феник 21" ще даде пресконференция, на която ще бъде представени дейностите по проект „Сливи за смет", финансиран по Програма Интеррег V-A България-Румъния.

***
Гоце Делчев.
От 18.00 часа, в малката зала на Дома на културата в гр. Гоце Делчев ще се състои представяне на книгата „Каймакъ-Чаланъ" на Красимир Узунов.

***
Гълъбово.
От 11.00 часа официално ще бъде открит първият саниран блок в област Стара Загора - бл.37 в кв. „Строител" в град Гълъбово.

***
Монтана.
От 18.00 часа в голямата зала на Общински младежки дом ще бъде открита мултимедийна инсталация „ЛИЧНИ МЕСТОИМЕНИЯ: Ние, Вие, Те".

***
Плевен.
От 10.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе среща на представители на Европейската комисия за България и Румъния с председатели на земеделски кооперации от област Плевен.

***
Плевен.
От 12.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА, Лайънс Клуб ще даде пресконференция на тема „Какво показаха очни и ушни скринингови прегледи на деца от детските градини".

***
Пловдив.
От 09.00 часа в 10 зала на Пловдивския окръжен съд ще се гледа делото срещу подсъдимия Божидар А., който умишлено е умъртвил Огнян Х. от гр. Пловдив, като убийството е извършено със средства опасни за живота на мнозина - с ловна пушка. Това е първо заседание по делото. Призовани са 32 свидетели и 9 вещи лица.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в 5 зала на Пловдивския окръжен съд ще се гледа делото срещу подсъдимия Ангел Ч. , който е обвинен, че по непредпазливост е причинил смъртта на Емил А. и Наско Т., като е управлявал автомобила си, без да има необходимата правоспособност.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в 1 зала на Пловдивския апелативен съд ще се разгледа жалбата на подсъдимия Атанас Тонев срещу присъда на Пловдивския окръжен съд, с която беше осъден 8 години лишаване от свобода и лишаване от право да управлява МПС за срок от 10 години.

***
Пловдив.
От 14.00 часа в 1 зала на Пловдивския апелативен съд ще се разгледа жалбата на подсъдимия Христо Теляшев срещу присъда на Старозагорския окръжен съд, с която беше осъден на 8 години и 6 месеца лишаване от свобода и лишаване от право да упражнява професия „ Машинист, локомотивен, влакова работа" за срок от 11 години и 6 месеца.

***
Пловдив.
От 14.00 часа в 2 зала на Пловдивския окръжен съд ще се гледа делото срещу бившия кмет на Община Родопи Йордан Шишков. Срещу него са повдигнати обвинения за превишаване на власт, права и задължения, като това деяние е със значителни последици за общината.

***
Свищов.
От 18.00 часа в Първото българско читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови" ще се проведе концерт „Различното твори чудеса". Концертът ще премине под благотворителната инициатива „Заедно можем повече". Събитието е организирано от Община Свищов и Фондация „Старт", с медийната подкрепа на Информационна агенция „Фокус".

***
Сливен.
От 17.30 часа в зала в „Сирак Скитник" ще бъде представена биографична книга за Красимир Дачев на Светослава Рудолф.

***
Смолян.
От 11.00 часа в заседателната зала на ОД МВР - Смолян ще се проведе пресконференция, с която стартира втори етап от традиционна кампания на Институт за изследвания, образование и развитие „Отворена младеж" и Сдружение „Шофирай отговорно и толерантно" в партньорство с Министерството на вътрешните работи, Главна дирекция „Национална полиция".

***
Стара Загора.
В 12.00 часа в общинската зала „П.Р.Славейков" кметът Живко Тодоров и г-жа Мария Жекова, сестра на покойния проф. Петър Жеков, автор на химна на Стара Загора, виден общественик, композитор, писател и учен генетик, носител на званието „Почетен гражданин на Стара Загора", ще подпишат официално договора, с който тя дарява на Община Стара Загора имот в центъра на града. Данъчната оценка на имота е за над 1 млн. лв.

***
Троян.
От 10.30 часа в зала на хотел „Шато Монтан", гр. Троян, ОИЦ-Ловеч ще проведе втора тематична информационна среща „Дни на отворените врати", в рамките на националната инициатива „Успешни ЗАЕДНО". Срещите са ориентирани към бизнеса от общините Троян и Априлци.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.