• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Прокуратурата проверява над 40 социални заведения в Пловдивска област освен "дома на ужасите"

Прокуратурата проверява над 40 социални заведения в Пловдивска област освен "дома на ужасите"

/КРОСС/ Вчера стана ясно, че районната прокуратура в Пловдив започва проверка във всички социални домове на територията на 13-те общини в Пловдивска област. Оказва се, че над 40 социални заведения само в Пловдивска област ще бъдат проверени от прокуратурата съвместно с регионалните звена на Социално подпомагане в Пловдив.

Вчера районният прокурор Чавдар Грошев разпореди една съвместна акция на МВР заедно със службите за Социално подпомагане за проверка на всички социални заведения - частни, общински и тези, които са с делегиран бюджет - за това какви са материалните условия, при които живеят настанените в тях възрастни и деца с физически и умствени увреждания. Също така ще се проверява дали назад във времето са подавани някакви сигнали в тях и как са завършили тези минали проверки, ако е имало такива.

Според директора на регионалната дирекция Социално подпомагане в Пловдив Емилия Иванова се полагат големи усилия както за подобряване на условията, така и за възникване на нови социални услуги, но като цяло са факт липсата на кадри и неатрактивните условия за работа в социалната сфера. Тя обясни, че Като на територията на Пловдивска област функционират 35 такива социални услуги - 13 за деца и 22 за възрастни, като по-голямата част от тях са концентрирани в Пловдив. Също така заяви, че като регионална дирекция те не извършват такива проверки, но имат наблюдения и увери, че децата са настанени в центрове за настаняване от семеен тип, които са нови сгради със съответното оборудване и осигурен медицински персонал. А сградите, в които са специализираните институции за възрастни хора, са от по-стар тип.

Управлението на този тип социални услуги е възложено на общината и тя управлява подбора на персонала, неговото обучение, и съответно броят, който е съобразен с делегирания капацитет за работа на услугата, коментира Емилия Иванова.

Всички роднини на хората, които са настанени там, са изключително притеснени и се страхуват, защото те са притиснати от ситуацията и това донякъде обяснява и тяхната толерантност по отношение на такъв тип грубо отношение.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.