• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Родителите на изоставеното бебе търсили помощ от социалните

Родителите на изоставеното бебе търсили помощ от социалните

/КРОСС/ Родителите на изоставеното бебе в София са посетили вчера Агенцията за социално подпомагане (АСП) в район Люлин. Съобщили, че не могат да гледат детето и искали да го изоставят. Бащата казал, че лелята биела жена му, защото бебето плачело постоянно, съобщава бТВ. Това се случило около 17 ч., след което изчезнали. А социалните не могли да установят контакт с тях след това. До момента, в който мобилният екип получил сигнал късно снощи за изоставено бебе. Справката днес показала, че ставало дума за едно и също семейство.

Преди няколко месеца двамата родители кандидатствали за помощ, но от АСП установили, че бащата е управител на няколко фирми и не отговаряли на критериите за доход. Затова помощи не са отпуснати. Мъжът заявил, че те били фиктивни и нямали достатъчно средства. Също така имал заболяване и ТЕЛК. 24-годишната майка не е работила до този момент. Майката е получила еднократна помощ при раждане.

На този етап няма информация дали родителите имат собствено жилище. Ще бъде направен опит от социалните за работа със семейството. Детето може да остане в дома за медико-социални грижи до един месец от постъпването му. Единствено чрез решение на съда този срок може да бъде удължен. В това време ще се търси възможност 6-месечното момченце да бъде настанено при близки или далечни родинини, за да бъде в семейна среда. От началото на годината социалните в район Люлин са получили сигнали за 10 изоставени деца на различна възраст.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.