• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Планински спасители търсиха 29-годишен мъж край хижа Тръстеная

Планински спасители търсиха 29-годишен мъж край хижа Тръстеная

/КРОСС/ Шестчасова акция за издирване на загубил се турист проведе отряд Лакатник на Планинската спасителна служба (ПСС) тази нощ в района на хижа Тръстеная и Западна Стара планина. Повече от четири часа планинските спасители търсиха 29-годишен мъж при снеговалеж, вятър и температура минус 12 градуса.

Младият мъж изостанал от група, с която тръгнал на свечеряване от хижата. Намерен е жив и здрав, като сам е установил контакт с негов познат, включил се в издирването на спасителите.

Загубилият се е бил с група на еднодневен поход в района. Към 18.30 ч. тръгнали от хижа Тръстеная в посока село Лакатник, като преходът е приблизително 2 часа. Към 19.30 ч. приятелите на момчето установили, че го няма и се върнали да го търсят.
 
Малко след това се обадили на планинските спасители, които по същото време по случайност били в хижата, заедно с туристи от местното туристическо дружество. След подаването на локален сигнал към ПСС-отряд Лакатник, решение за провеждане на акция е взето незабавно. Сигнал към телефон 112 за установяване на фактическите обстоятелства е подаден също от планинските спасители.

Петима членове на отряда и доброволци претърсват района в продължение на шест часа при сурови зимни условия. В 2.15 ч. с изгубилия се е осъществена връзка и той е открит в състояние на лека дезориентация и с леки измръзвания.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Глупакът излишно е измъчил толкова хора.

24.02.2019 20:18:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.