• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Ретро джаджи, които бяха заместени от смартфоните

Ретро джаджи, които бяха заместени от смартфоните

/КРОСС/ Технологиите се развиват непрекъснато и вече не можем да си представим живота без тях. Каналът ONE MIN TECH припомня 5 джаджи от миналия век, които бяха заместени от смартфоните. Ето кои са те:

Game Boy

Game Boy беше истински феномен през 90-те години на миналия век. Конзолата е произведена от Nintendo през 1989г. Game Boy представлява своеобразна революция в света на забавленията и става забавление както за деца, така и за възрастни, което години наред оглавява списъците с желани подаръци за Коледа.
Speak and Spell

Speak & Spell е създадена от Texas Instruments и се е състояла от синтезатор за говор, клавиатура, LCD дисплей, и порт за включване на дискети с игри. Тя е първата от поредицата образователни игри на компанията, последвана от Speak & Read и Speak & Math.
Уокмен и касети

Може би не всеки знае, че Walkman е името на оригиналния аудио касетофон, произведен от Sony през 1979 година. Това устройство става толкова популярно, че по-късно името му започва да се използва за назоваване на всички портативни аудио плейъри. Портативният аудио касетофон промени музикалната култура - през 80-те години на миналия век да си собственик на уокмен беше също толкова престижно и модерно, както е притежаването на iPhone днес.
Дискети

От излизането си през 1967 година, дискетите не спират да се развиват и стават все по-малки по размер: дискета (8 "), мини дискета (5.25") и микро дискета (3.5 "). Sony, един от най-големите производители на дискети, спря производството им през март 2011 г. Дискетите бяха заменени от CD-та и от USB флашките, които все още са в употреба. Но смартфоните и услугите в облака вече предлагат безопасно съхранение на всичките ни данни и информация.
Kodak и Fujifilm филм

Преди да се появят цифровите фотоапарати, снимките първо се записваха върху филм и след това се проявяваха снимките. Днес те не се използват толкова, колкото през 80-те и 90-те години на миналия век, но трябва да се признае, че все още има много любители фотографи, които имат страст към процеса на проявяване на снимки. Днес смартфоните са оборудвани с мощни сензори, имат вградени филтри и настройки, които дават възможност на всеки да прави вдъхновяващи снимки.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.