• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Номинации на Българската филмова академия за 2017 г.

Номинации на Българската филмова академия за 2017 г.

/КРОСС/ „Безбог" на Ралица Петрова, „Слава" на Кристина Грозева и Петър Вълчанов и „Спомен за страха" на Иван Павлов са номинирани за най-добър пълнометражен игрален филм от Българската филмова академия за 2017 г. Трите продукции имат и номинации за режисура. Наградите ще бъдат връчени тази вечер от 19.00 ч. в Театър „Българска армия", предава БНТ.

За отличията за главни роли конкуренцията при актрисите е между Ирена Иванова за „Безбог", Маргита Гошева за „Слава" и Рая Пеева -за „Пеещите обувки" на Радослав Спасов. При актьорите конкуренцията е между Ивайло Христов за „Спомен за страха", Стефан Денолюбов за „Слава" и Димитър Николов за „Христо" на Григор Лефтеров и Тодор Мацанов.

Наградите за поддържащите роли си оспорват актрисите Йорданка Стефанова за „Спомен за страха", Пламена Гетова за „Летовници" на Ивайло Пенчев и Радена Вълканова за „Маймуна" на Димитър Коцев - Шошо, както и актьорите Димитър Крумов за „Христо", Ованес Торосян за „Спомен за страха" и Филип Аврамов за „Летовници".

Номинираните късометражни игрални филми са „Дрехи" на Веселин Бойдев, „Куче" на Владимир Петев и „На червено" на Тома Вашаров. В документалното кино надпреварата е между „Книжарят" на Катрин Бернщайн и Асен Владимиров, „От Кремона до Кремона" на Мария Аверина и „Пощальонът" на Тонислав Христов. Номинациите за най-добра анимация са „Зоотроп" на Сотир Гелев, „Как се скараха орисниците" на Анна Харалампиева и „Пътуваща страна" на Весела Данчева и Иван Богданов.

Най-добрият дебютен филм ще бъде избран между игралните „Безбог" и „Христо" и документалния „Пустиняци" на Цветан Драгнев.

Ще бъдат връчени и награди за сценарий, филмова музика, операторско майсторство, сценография, костюми, монтаж, звукорежисьор, филмова теория и критика.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.