• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Първите дипломати на ЕС обсъждат проблема с нелегалните мигранти

Първите дипломати на ЕС обсъждат проблема с нелегалните мигранти

/КРОСС/ Нелегалната имиграция ще е основна тема на заседанието на Съвета на външните министри от Европейския съюз днес. В него ще участва и българският дипломат номер едно Даниел Митов. Еврокомисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос отмени посещението си в Испания, за да може да присъства.
Европейският съюз се нуждае от спешен план за справяне с растящата хуманитарна криза с мигрантите в Средиземно море. Това призова гръцкият премиер Алексис Ципрас след трагедията край бреговете на Либия вчера.
Същеременно върховният представител на Европейския съюз Федерика Могерини съобщи, че темата за обстановката в Средиземно море ще бъде между основните теми на Съвета по външни работи днес. Тя заяви още, че има готови предложения, свързани конкретно с Либия, тъй страната е основна точка по пътя на мигрантите от Африка.
Европейската комисия също се обяви за решителни стъпки в справянето с проблема с мигрантския поток. Оттам обещаха, че до средата на май ще предложат промени в политиката за предоставянето на убежище.
Междувременно в Средиземно море продължава спасителната операция на мястото, където вчера потъна кораб със стотици нелегални мигранти на борда. Един от оцелелите при корабокрушението е заявил пред италианските власти, че на потъналия кораб е имало не 700, а около 950 души.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Преди да го свалят, унищожиха системата която той строеше за да водоснабди Африка и щеше да унищожи американските фермери....като направи още един цветущ континент. После Шевроните пък се заеха да отровят тотално и невъзвратимо подземните води.

20.04.2015 11:09:29

Koko

Задавам въпроса на всички европейски дипломати-Какво му беше на Кадафи че го свалихте.Нямаше да имате тези проблеми сега.

20.04.2015 08:13:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.