• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

АДФИ глоби кмета на Пловдив с 200 лева заради неправилно похарчени 86 хлд. лева

АДФИ глоби кмета на Пловдив с 200 лева заради неправилно похарчени 86 хлд. лева

/КРОСС/ Кметът на Пловдив Иван Тотев ще трябва да заплати глоба от 200 лева заради неправилно разходени средства от бюджета на Общината. Градоначалникът е бил санкциониран от Агенцията за държавна финансова инспекция заради разпореждане с 86 645 лева през 2016 година. Кметът два пъти е обжалвал глобата, но и в двата случая магистратите са отхвърлили възраженията му.

В акта е записано, че Иван Тотев е променил предназначението на средства от такси за битови отпадъци в размер на 86 645.10 лв, като е нарушил наредбите, които касят разпореждането с публични средства.

Въпреки че според местните власти тези разходи са свързани с дейности в общинското предприятие по „Чистота", Районният, а след това и Административният съд, са отхвърлили тези мотиви.

Според тях обслужването на автовишка и заплащането на годишните й прегледи, разходите за обучение на работа с храсторез, разходите за резервни части на моторен трион, разходите по договор между ОП „Траурна дейност" - Пловдив и „Сатурн 9 " ЕООД не могат по какъвто и да било начин да се причислят към дейностите ясно изброени в закона, за които се заплаща такса за битови отпадъци.

В решението е прието, че случаят не е маловажен, доколкото нарушението засяга особено важни обществени отношения, касаещи финансовата дисциплина при окончателното разпореждане на бюджетни средства към края на съответната година, като същото не се явява с по-ниска степен на обществена опасност от обичайните нарушения от този род,пише в мотивите на съда.

По отношение на наказанието е посочено, че същото е правилно наложено като ,,глоба‘‘ в минимално предвидения размер от 200 лева.Решението на Административния съд е окончателно, което означава, че кметът ще трябва да заплати глобата от АДФИ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ха ха ха.

17.04.2019 17:44:34

Анонимен

E NEMA SHTO...

17.04.2019 12:55:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.