• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Солни стаи лекуват астма, акне и стрес

Солни стаи лекуват астма, акне и стрес

/КРОСС/Тъгувате ли вече по морето? Няма проблем да си представите, че сте там. Само 40 минути релакс в някоя от т.нар. солни стаи и пещери се равняват на 4 дни на брега до вълните, твърдят специалисти. Ако пък имате астма, акне или се чувствате стресиран, също може да посетите солните стаи. Естествената каменна сол има лечебен ефект. Въздухът в тези солени стаи и солени пещери е толкова полезен, защото е богат на отрицателни йони, които неутрализират положителните йони на тялото ни и спомагат за създаване на баланс. Смята се, че отрицателните йони имат пречистващ ефект. Същината на метода е вдишването на йонизирания дисперсионен аерозол натриев хлорид, който се отделя във въздуха.

Посещението в солна стая е задължително, ако имате проблем с белите дробове. С халотерапия -лечение със сол, се лекува хроничен бронхит, астма, ХОББ (хронично обструктивна белодробна болест), синузит, тютюнджийска кашлица и обикновена кашлица (възникнала вследствие на настинка или грип), сенна хрема, вирусни инфекции, настинка и грип, акне, псориазис, екзема, някои видове дерматит. След като се излекувате с помощта на халотерапията, е добре веднъж на няколко месеца да посещавате профилактично солните стаи.

В зависимост от причината да посещавате солните стаи (за релакс, заради болест, за лечение на хронично заболяване) се препоръчват различен брой процедури. Това, което е сигурно, е, че няма как да предозирате. Поради сухата, силно дисперсивна природа на скалната сол, тя има способността да абсорбира бактериите и мукуса от дробовете ни. Отрицателните йони помагат и при стрес, хронична умора, нервност и раздразнителност. В резултат на това халотерапията прави хората по-енергични, дори по-щастливи.

Престоят в солните стаи обаче не се препоръчва за хора с високо кръвно налягане, които не взимат лекарства, както и за онкоболни в ремисия и за преболедували туберкулоза.

В солните стаи обаче могат да влизат деца. Разрешеният престой за тях е едва двайсет минути. В солните стаи се влиза с дрехи, върху които се намята полиетиленова пелерина, а на главата се поставя боне. Открити остават само участъците от кожата, които се нуждаят от лечение.

Когато влезете в солната стая, единственото, което трябва да направите е да се отпуснете и да дишате полезния „солен" въздух. Престоят в една такава солна стая е между 45 и 60 минути. За да има ефект от лечението, трябва да се направят поне 4 - 5 сеанса. Задължително след всеки сеанс, халокамерата трябва да се проветри.

Ако нямата наблизо солна стая, нямате време и средства, може да проведете солна терапия в домашни условия чрез използването на лампа от хималайска сол. Тя представлява къс от солта, в който е поставена крушка или свещ. При нагряването, от повърхността на лампата се отделят фини частици, които преминават във въздуха, прочистват го и зареждат с отрицателни йони. Лампите от хималайска сол са много красиви и пръскат романтична светлина. Ако пък нямате и такава лампа, просто добавете например 1-2 чаши морска сол във ваната си. Ефектът е гарантиран.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.