• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Злато за Станимира Петрова на Световното по бокс (обновена)

Злато за Станимира Петрова на Световното по бокс (обновена)

/КРОСС/Станимира Петрова грабна златния медал в категория до 54 килограма на Световното първенство по бокс за жени, което се провежда в южнокорейския град Джеджу.

В спора за първото място българката се изправи срещу европейската шампионка от Букурещ за 2014 г. Марция Давиде от Италия. По-рано Станимира победи по точки с 2:1 съдийски гласа и рускинята Елена Савелиева.

Президентът на Българската федерация по бокс (БФБ) Красимир Инински определи успеха на Станимира Петрова за голямата изненада на световното. Родената в Асеновград състезателка спечели златния медал в категория до 54 кг след победа срещу европейската шампионка Марция Давиде в Джеджу.

"Станимира Петрова постигна изключителен успех не само за българския бокс, но и за целия ни спорт. Тя е нашата гордост", каза Инински.

Президентът на федерацията поздрави състезателката за начина, по който е провела мача си за титлата. "Нашето момиче игра много разумно, спазваше дистанция и нанасяше удари в точния момент. Тя напълно обезличи европейската шампионка."

Инински допълни: "Станимира е голямата изненада на световното, но успехът ѝ дойде напълно заслужено. Той е плод на усилията и добрата работа на целия щаб, за което искам да поздравя и треньора Павел Сяров, и всички хора, които помагаха. Когато има работа в екип, успехите идват", допълни Инински.

23-годишната Петрова участва за първи път на световно първенство. Тя тренира бокс едва от 2012 г., като преди това е била състезателка по таекуондо-ITF.

Той заяви, че и другите българки са заслужавали да стигнат до медалите на световното. Стойка Петрова (51 кг) и Деница Елисеева (60 кг) отпаднаха в четвъртфиналите и завършиха на петото място в своите категории, а Светлана Каменова (57 кг) загуби в осминафиналите.

"Съжалявам за Стойка, която получи предупреждение от съдията в самия край на четвъртфиналния си мач и това ѝ коства отличието", добави Инински.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.