• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Станишев представи на Мартин Шулц новите приоритети на ПЕС

Станишев представи на Мартин Шулц новите приоритети на ПЕС

/КРОСС/ В сряда по време на пленарната сесия в Страсбург Сергей Станишев представи на Мартин Шулц, председател на Европейския парламент, вижданията си за приоритетите на ПЕС след европейските избори.

Партията поставя на първо място икономическото развитие на Европа и ще работи по политики за гарантиране на повече инвестиции в нови работни места, по-добри условия за развитие на малкия и среден бизнес и реиндустриализация.

Ключов приоритет ще бъде засилването на националните партии, разширяване на структурата на ПЕС извън ЕС, както и на мрежата от активисти. За реализирането на тези приоритети, ПЕС ще разчита на експертната подкрепа на Фондация за европейски прогресивни изследвания.

Станишев и Шулц обсъдиха необходимостта от силна координация между ПЕС, групата на социалистите и демократите в Европейския парламент и бъдещите комисари от лявото семейство, които получиха ключови ресори - икономика, данъчна политика, регионално развитие, международно сътрудничество, здравеопазване и транспорт. „Двама знакови заместник-председатели на Комисията - върховният представител по външна политика и първият заместник-председател, ще бъдат от социалистическото семейство и ще съблюдават спазването на програмата, с която Юнкер получи подкрепата ни", подчерта Станишев.

На срещата той запозна Шулц със ситуацията в България и приоритетите на БСП.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Стан

Бойкооо, къде е Станишев, къде си ти?! Сергей решава бъдещето на Европа, ти режеш лентички по селата и копаш двора си в Банкя.

18.09.2014 15:41:03

Батка

Само социалистите се интересуват от създаването на нови работни места, от развитието на икономиката и от социалните проблеми. Другите ги интересува да забогатеят в най-кратки срокове и да си бият камшика.

18.09.2014 15:40:52

дядо

В ПЕС и БСП е бъдещето на Европа и България. Другият вариант са мутрите от ЕНП и ГЕРБ - НЕ, мерси!

18.09.2014 15:40:41

Орех

Вижте разликата: От Станишев зависят доста неща в Европа, уважаван е и на висок пост. От друга страна герберугите само ходят да се снимат с високопоставените хора в европарламента.

18.09.2014 15:40:31

Мая

Само в хора като Станишев са ми надеждите за по-добри позиции на България в Европа. Нищо добро не чакам от гербавите!

18.09.2014 15:40:13

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.