• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Станишев: Неприемането на България в Шенген е скандална дискриминация

Станишев: Неприемането на България в Шенген е скандална дискриминация

/КРОСС/ Много граждани на Ямбол, младежи и представители на неправителствени организации присъстваха на церемонията по откриването на информационния офис на евродепутатите-социалисти в Ямбол. Неговата основна цел е да съдейства за поддържането на по-тясна връзка с Европейския парламент, да даде възможност гражданите на областта да поставят своите проблеми, предложения и мнения директно пред членовете на делегацията на българските социалисти в ЕП. Пред събралите се хора лидерът на ПЕС Сергей Станишев изрази надежда офисът да е много деен, в полза на всички, които имат нужда от информация за това каква политика водят социалистите в Европейския съюз, както и за европейските програми и възможности.

На откриването присъстваха и депутатите от БСП за България Кристиан Вигенин и Николай Пенев, членовете на Националния съвет на БСП Атанас Мерджанов и Румен Банков, Областният лидер Митко Андонов, общинските председатели на БСП от областта, кметове и общински съветници. На пресконференция след откриването Станишев коментира актуални теми от европейския дневен ред. Той приветства призива на председателя на Европейската комисия Жан Клод Юнкер България и Румъния да бъдат приети в Шенген и окачестви негативните изявления по въпроса на германския министър на вътрешните работи Томас де Мезиер като "скандална дискриминация и антиевропейско поведение".

Станишев информира медиите и за писмото, изпратено от над 50 евродепутати до украинския президент Петро Порошенко с искане да наложи вето на приетия от парламента закон, с който се ограничава възможността на малцинствата в Украйна да се обучават на своя майчин език.

Преди официалното откриване Сергей Станишев посети археологическия резерват „Тракийски и античен град Кабиле", един от 100-те национални туристически обекта, както и най-новия строителен хипермаркет в Ямбол, за да се запознае с новата инвестиция на местния бизнес и с проблемите, които произтичат главно от недостига на качествена работна сила.

По-късно Сергей Станишев взе участие в инициативата на община Тунджа „Семейството създава победители". Пред изложба на фотоси на техните семейства, кметът Георги Геогиев връчи на петима изявени ученици еднократни парични премии.

Посещението на президента на ПЕС в Ямбол завърши със среща с граждани в препълнената зала на община Тунджа.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не е дискриминация, г-н Станишев! Това е разумно политическо решение! Западните лидери не вярват на нашата "демокрация" У нас всичко е затънало в корупция, а и някои политици признаха, че мафията управлява държавата....

18.09.2017 12:52:29

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.