• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Немски журналист: Европейските медии “обслужват” САЩ под натиска на ЦРУ

Немски журналист: Европейските медии “обслужват” САЩ под натиска на ЦРУ

/КРОСС/ Ако отворим днес страниците на произволен европейски вестник или списание, ще попаднем на десетки статии за това, колко добре се живее в Щатите. Дали това обаче е така?

Немският журналист Удо Улфкоте разказа пред телевизия RT, че той например е бил принуждаван да публикува статии на американски агенти, подписани от негово име. Отказът на журналиста би означавало да бъде уволнен. Улфкоте разкри как се „правят” гръмките статии в европейските вестници.

„Публикувах от свое име статии, написани от агенти на ЦРУ и други служби, най-вече от немските тайни служби”, разказа журналистът.

„Един прекрасен ден агентите от BND (германската Федералната служба за разследване) дойдоха при мен в кабинета ми в Frankfurter Allgemeine във Франкфурт. Те поискаха от мен да напиша статия за Либия и Муамар Кадафи… Дадоха ми цялата необходима секретна информация и ме накараха да сложа името си под статията”, сподели журналистът.

В тази статия пишело, че Кадафи се опитва да построи тайно завод за изработване на химическо оръжие. Историята се разнесла из всички световни медии буквално за броени дни.

Освен в интервюто пред RT, Улфкоте разказва цялата истина за медиите в книгата си „Купени журналисти”, където авторът споделя, че съжалява и се срамува от това, което е правил в миналото.

„Аз вършех погрешни неща. Правех го, за да манипулирам хората. Това беше истинска пропаганда. Моите колеги също се занимават с подобни неща, защото са им платили. Става дума не само за журналистите в Германия, но и в цяла Европа”, заяви Улфкоте.

„Станах дори почетен гражданин на Оклахома, защото пишех статии, одобряващи политиката на САЩ. Подкрепяха ме агенти от ЦРУ, а аз им помогнах в няколко случая, в които без моята журналистическа помощ, те просто биха се опозорили”, каза още журналистът пред RT.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Добро утро!Нашите медии копират от европейските медии,европейските медии копират от американските медии а всички големи медии по света се държат от евреи! Още нещо супер интересно за България по света се споменават само лоши новини,никога добри!Последният пример след лъжата за циганският произход на "българското момиче" Мария от Гърция,която целеше да ни оплюе пред света преди отпадането на забраните за работа за българи в ЕС дойде и случаят с потопът от Варна,квартал Аспарухово!Всяка лоша новина за България и българите се преекспонира и преувеличава до нечувани размери!От друга страна цари пълно информационно затъмнение за България що се отнася до румънските,сръбските,турските,гръцките медии!

10.11.2014 11:50:05

Красимир

Добре, че се покайва накрая.

25.10.2014 12:51:21

Анонимен

а така, хубава работа

25.10.2014 00:48:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.