• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Осъдиха на почти 3 години затвор Светослав Стойков, изритал жена в берлинското метро

Осъдиха на почти 3 години затвор Светослав Стойков, изритал жена в берлинското метро

/КРОСС/ Случаят, който привлече вниманието на цяла Германия, вече е приключен. Берлинският районен съд призна за виновен българина от ромски произход Светослав Стойков по обвинения за нанасяне на тежка телесна повреда и постанови 28-годишният мъж да бъде лишен от свобода за период от 2 години и 11 месеца, предава телевизионният канал ARD, цитиран от „Фокус".

Съдиите бяха по-снизходителни, отколкото прокурорите по делото, които настояваха българинът да бъде осъден на 3 години и 9 месеца затвор.

"Това е изключително коварна атака", припомни обвинението, докато на свой ред защитата "моли за лека присъда, която да бъде в рамките на изпитателен срок", или казано по друг начин - две години лишаване от свобода. Магистратите обаче не уважиха искането.

В четвъртък в съда бе представена и съдебно-психологическата експертиза, в която експертите допуснаха, че българинът може да страда от патологично психическо разстройство. Самият Стойков пледира невменяемост и в съдебната зала призна, че няма представа как би могъл да извърши нападението.

Бруталната атака, която не бе предизвикана с нищо от жертвата, бе извършена на 27 октомври 2016 г. в станция на метрото в столицата Берлин, когато мъж нападна в гръб млада жена, и с ритник в гърба я тласна по стълбите. В резултат беззащитната жертва получи тежки наранявания, включително счупена ръка. Извършителят, Светослав Стойков, е българин от ромски произход, роден в Добрич. Месеци по-късно 28-годишният нападател се сблъска челно с германското правосъдие в процес, който започна в четвъртък, 15 юни.

Властите успяха да идентифицират нападателя на жената чрез записи от охранителните камери, които бяха направени публично достояние. Германската полиция арестува 27-годишния Стойков благодарение на случаен пътник, разпознал го в автобус от Южна Франция за Берлин. Той бе заловен при пристигането си в столицата на Германия. От прокуратурата уточниха, че нападателят не е оказал съпротива при задържането му. В заповедта за арест на Стойков се уточняваше, че той е издирван за нанасяне на тежка телесна повреда. По-късно прокуратурата повдигна обвинение за тежка телесна повреда, максималната присъда за която, съгласно германското законодателство, е лишаване от свобода до десет години.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.