• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Янаки Стоилов: От Искров стана ясно, че сериозни инвеститори за КТБ няма

Янаки Стоилов: От Искров стана ясно, че сериозни инвеститори за КТБ няма

/КРОСС/След изявлението на Искров стана ясно, че няма сериозни инвеститори за КТБ, заяви депутатът от БСП Янаки Стоилов.

В писмото има покана те да си осчетоводят активите, а държавата да участва с реални пари. След изказването на Бойко Борисов останах с впечатление, че ГЕРБ ще оттеглят спорната трета точка. Затова няма да се спирам на неуместното предложение, което се съдържа в проекта за решение. Призовавам партиите отдясно да преосмислят политиката си. Те винаги твърдят, че държавата е била лош стопанин, но когато собствениците не правят нищо, частни лица развиват бизнес и призовават държавата да е налице и нещо да им гарантира. Мисля, че е добре преди да започнете да правите кабинет, да си ревизирате възгледите, за да не катастрофира държавата. Затова продължаваме да държим президента да обяви стенограмата, в която обсъждахме състоянието и мерките за банковата система, каза още Стоилов.

Не е банка това, което събира пари на депозантите и ги разпределя между ограничен брой свои фирми. Случайно ли е това, че след като КТБ придобива ТБ "Виктория", полицията влиза в офисите на КТБ, питам, дали е случайно. Доколкото ми е известно, лихвата по общите депозити е 7 и пада на 5%, БНБ е информирана, и КТБ изплаща по непривилегированите депозити лихви, които надхвърлят с пъти обичайните.

И какво би станало - самият закон за банковата несъстоятелност казва, че от датата на отнемане на лиценза не може да се извършват разпоредителни сделки с имуществото на банката, събиране, предоговоряне и изпълнение на парични задължения. Дали тези, които ни предлагат нови отстрочки наистина не искат това да продължи, заяви още Янаки Стоилов.

Надявам се да няма коалиция на гузната финансово-политическа съвест - може да се окаже, че във фонда има достатъчно пари за изплащане на гарантираните депозити. Някой поставили ли е този въпрос? Фондът може трикратно да увеличи размера на вноската. И сега служебното правителство ни предлага да си вземаме дългове, за да сме били гарантирани. Проблемът с КТБ не е единствения проблем, ние днес сме пред тест как ще го решим, рисковете за банковата система няма да се намаляват, а ще нараснат значително. Аз препоръчвам на вносителите да оттеглят проекта си за решение, а в точка 3 е направо опасен. Очаквам днес да не се формира коалиция на гузната финансово политическа съвест, която да го подкрепи. Ние предлагаме проект за решение- парламентът приема за сведение доклада на БНБ и изразява неодобрение по действията й, допълни Стоилов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.