• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Ципрас: Въпросът с излизането на Гърция от еврозоната е в миналото

Ципрас: Въпросът с излизането на Гърция от еврозоната е в миналото

/КРОСС/ Гръцкият премиер Алексис Ципрас заяви, че на 13 юли в Брюксел Атина е успяла да се договори за преструктуриране на дълга и за финансиране в средносрочен план, съобщава „Ройтерс".
По думите му, въпросът за излизане на страната му от еврозоната вече е в миналото. Той също така добави, че постигнатите договорености могат да помогнат за привличането на нови инвестиции в страната, да я изкарат от рецесията и да предотвратят колапса на банковата система.
Разговорите, продължили над 17 часа в белгийската столица, той нарече "ожесточена битка".
Новата помощ предвижда отпускането на помощ за Гърция в размер на 86 милиарда евро за три години. Еврозоната е готова да облекчи дълговото бреме на Атина, но не и дълговете на страната.
В замяна до 15 юли гръцкият парламент трябва да приеме основните структурни реформи. Става дума за законопроекти, сред които за приватизацията, пенсионната и данъчната реформа. По същество трябва да се премахне ранното пенсиониране, да се наложат нови данъци, като например данък „лукс", както и да се вдигнат редица ДДС ставки, засягащи основно туристическата индустрия.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ще бъде добре и такива като СИРИЗА, окончателно и завинаги да излязат от политиката ...!

13.07.2015 14:32:58

Победата на СИРИЗА

Условието - депозирани гръцки активи за 50 милиарда евро и гръцкият парламент да гласува споразумението, като до 22 юли да приеме 4 спешни закона ! След това парламентите на 18-те членки на Еврозоната ще решат дали да приемат споразумението. Явно доверието към Гърция е сринато. И забележете !

13.07.2015 13:50:43

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.