• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Апокалипсис сега

Апокалипсис сега

/КРОСС/ Продължаването на информационната война от страна на Киев цели да скрие истината за кризата в армията и в социалната и икономическата сфера в страната, счита украинската журналистка Альона Березовская.

Социалните мрежи са пълни със снимки на загинали войници и офицери от украинската армия, на убити опълченци и мирни жители, на безутешни майки и убити деца… Всеки ден до нас достигат страшни статистики от зоната на военните действия в Донбас. И виковете, и възмущенията ни остават там, в социалните мрежи. Защо останалите региони на страната мълчат, докато на юг убиват техните съграждани? Тези, до които войната не се е докоснала, са все по-малко. А съвсем скоро няма да останат и такива.

От 1 август няма с какво да се плаща за тази война. Това заяви финансовият министър Александър Шлапак още на 24 юли. Провеждането на така наречената антитерористична операция в Източна Украйна струва на бюджета 1,5 млрд. гривни на месец. Пари, които трябва да бъдат взети от някъде. Затова и сега доходите на физическите лица ще бъдат облагани с данък от 1,5 % в полза на армията. Доброволните жертви за войната се превърнаха в принудителни. Сега, независимо дали искате или не, вие сте участник в тази война.

Освен това, от 1 август в Украйна влезе в сила поредното увеличение на тарифите за комунални услуги. Вие имате още пари? Тогава идваме при вас. Бъдете патриоти и дайте и последните си пари „за единна Украйна“. И това не е всичко. Украинското правителство планира да съкрати заплатите на държавните служители и да понижи пенсиите на пенсионерите. Нали в страната се води война, а за такава са нужни пари! И те трябва да бъдат събрани от народа, който и без това и преди бе на прага на бедността. В същото време правителството, което обещаваше социална защита и икономически реформи, не бърза да изведе икономиката от сянката и да вземе реални налози от големия бизнес. А защо? Има обикновени безотговорни хора, които просто мълчат и търпят. Търпят и мълчат. Не всички разбира се, но болшинството от тях. А олигарсите имат по-сериозна задача – да грабят страната, или по-скоро, това, което е останало от нея.

По данни на финансовото министерство, за провеждането на антитерористичната операция до края на годината ще се нужни повече от 9 млрд. гривни. Това означава, че украинската власт възнамерява да воюва до края на годината! Тоест до пълното унищожаване на Донбас.

Но защо останалите региони мълчат?

Майките на украинските войници протестират и затварят пътища с искането да върнат синовете си у дома. Потенциалните военни късат повиквателните си и се крият, кой както може. Военнослужещите от украинската армия бягат в Русия, където ги приемат, хранят ги и лекуват раните им. Армията все още не е деморализирана напълно, но съвсем скоро това се очаква. Заплатата на украинския войник, неекипиран и гладен, е около 2,5 хил. гривни на месец. А най-важното е, че този войник започва да разбира, че не воюва за страната си срещу външен враг, а за чужди интереси срещу собствения си народ. И загива бизсмислено и безславно.

Властите крият истината за загубите от страна на армията. По данни на Игор Стрелков, реалният брой на загиналите военни превишава 7 хил. души. В зоната на военните действия са открити масови гробове на военни.

Има редица доказателства за това, че истината за смъртта на украинските военни се премълчава, с цел да се избегне плащането на компенсации на семействата им, пише украинското издание „Обозревател“.

В същото време в Донбас се провежда целенасочено прочистване на територията. И не от терористи и сепаратисти, а от цялото население. Защото то пречи на добива на  шистов газ, на разположението на въоръжение на НАТО около руските граници, пречи на олигарсите да превземат земя в борбата за ресурси. Унищожава се промишлената инфраструктура на Донбас, а покрай това, жилищни домове, училища, болници. Може да се окаже, че след края на войната, бежанците няма да има къде да се върнат. И изглежда, властта това я устройва.

А украинският народ не престава да воююва в социалните мрежи и да обвинява за всичко Путин, руските наемници, чеченците, сепаратистите и терористите. А в реалния живот същият този народ търпи и мълчи…

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Единственият изход за Украйна е незабавен ДЕФОЛТ и федеративна република.

04.08.2014 15:55:07

Анонимен

Що ми изтрихте коментара за Пороженко, бе модове?

04.08.2014 15:54:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.