• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

НС прие на първо четене промените в Закона за съдебната власт

НС прие на първо четене промените в Закона за съдебната власт

/КРОСС/ Народното събрание прие на първо четене втория пакет с промени в Закона за съдебната власт. Законопроектът на МС бе подкрепен от 116 народни представители, петима гласуваха "против", а 10 се въздържаха.

По време на дебатите на първо четене на втория пакет промени в Закона за съдебната власт (ЗСВ), изпълняващи мерките, предвидени в Актуализираната стратегия за продължаване на съдебната реформа, от парламентарната трибуна министърът на правосъдието Екатерина Захариева посочи, че структурата на съда е различна от тази на прокуратурата. Тя каза още, че съдиите не трябва да се обиждат за това, че за тях няма значение, кой е техният ръководител.

От БСП - лява България" не подкрепиха предложения законопроект за съдебната власт, "защото е несъотносим към реалните проблеми на правораздаването, не укрепва независимостта на магистратите, не създава реални законови предпоставки за ограничаване на влияние и корупция".

На обикновения гражданин не е осигурено върховенството на закона; няма еднакво точно и безпротиворечивото прилагане спрямо всеки - едни могат да бъдат осъдени, за други трудно се завежда даже преписка за наказателно преследване; не е осигурено правото на защита физическите и юридическите лица; няма справедлив и относително бърз процес, включително и при разрешаване на търговски или имуществени спорове - едни лица са поставени в привилегировано положение - други са потърпевши - никой не носи отговорност за съдебните грешки; зле са нещата с изтърпяване на наказанията", посочи народният представител, заяви народният представител от левицата Чавдар Георгиев.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.