• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Президентът призова в Пловдив: Да се разделим с апатията

Президентът призова в Пловдив: Да се разделим с апатията

/КРОСС/ Стотици граждани присъстваха тази вечер в Пловдив на тържествената заря – проверка по случай 134-годишнина от Съединението на България.

„Направихме каквото и колкото можахме, сега можем да чакаме съда на историята. С тези скромни слова Петко Каравелов описва паметните дни на 1885 година“, каза в официалното си слово президентът Румен Радев.

„Днес търсим гордост в миналото и често загърбваме своя дълг  пред настоящето и бъдещето“, каза президентът. „Все повече се призовава за ново съединение, но се пропуска, че то минава през ново разделение. Трябва  да се разделим с апатията“, заяви в словото си Радев.

Трябва да се разделим с всичко, което спира  развитието  ни – беззакоността, апатията и да отхвърлим нихилизма. Да знаем, че докато позволяваме на несправедливостта да  съществува, не можем да бъдем истински единни. Най-страшна оценка е на следващите поколения. Съдбата на нацията се кове тук и сега. Наш дълг е заедно да съградим достоен справедлив  и живот на българите  в свободна, демократична и просперираща държава. Да живее Съединението, да живее България!“, завърши речта си държавният глава.

Признателни жители и гости на Пловдив поднесоха венци и цветя пред паметника на Съединението.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

българин

Тържеството-поклонение е традиционно значимо като символ...но с всяка година става все по-семпло и по-безизразно с участието на разни караянчевки, ниновки, тотевци и подобните им...и дори президентът Радев не може за изчисти с присъствието си това усещане...и приповдигнатите, но фалшиво звучащи думи...и разплутата ни армия, полиция и жандармерия...и драконовската разточителна самодоволна охрана на народните любимци...и децата, които викат - кога ще започне шоуто...и възрастните по къси гащи и джапанки...и просто става една заря и шумотевица в повече...и смисълът е изгубен вече...и нито съединение, нито сила, нито държавност...накрая ще стане И НИТО БЪЛГАРИЯ...

07.09.2019 09:07:41

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.