• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Вучич: Русия винаги е помагала на Сърбия

Вучич: Русия винаги е помагала на Сърбия

/КРОСС/ Сръбският президент Александър Вучич заяви, че за страната му е най-добре, когато газопроводът "Турски поток" стигне до България, да бъде доведен до сръбската граница и газът да бъде транзитиран през газовия интерконектор в Сърбия, предаде Танюг, цитирана от БТА. Сърбия е заявила 11 млрд. куб. метра руски газ годишно."Нямам никакъв идеологически проблем. Дайте ми друг евтин газ, чакам това, но още не съм го видял", каза Вучич в интервю за телевизия Пинк. Той посочи, че върху него се оказва натиск Сърбия да получава газ от остров Кърк (в Хърватия) (конвертиран втечнен газ - б.р.), но той е двойно по-скъп и Вучич не иска да го купува заради политическата му цена.

"Най-евтин е газът на руснаците. Когато руснаците доведат "Турски поток" до България, ще платим да го доведат до нас. Затова предстоящото посещение на президента Владимир Путин (на 17 януари) е важно. Нямам никакъв идеологически проблем. За разлика от други, моя работа са Сърбия и гражданите. Дайте друг по-евтин газ, но още не съм видял такъв", каза той.Сръбският президент добави, че когато пита защо трябва да плаща толкова висока цена за газ, а му отговарят, че трябва да разбира геополитическите отношения, веднага го заболява главата.Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че винаги разговаря открито за всичко с руския президент Владимир Путин, дори е бил в дома му и Путин му е свирил на пиано.

Досега съм се срещал с Путин 14 или 15 пъти, каза Вучич и отбеляза, че Русия винаги е помагала на Сърбия и когато ставаше въпрос за молбите на Косово за приемане в Интерпол, и в ЮНЕСКО, и в други международни организации, но подчерта, че и Сърбия на всяко място е подкрепяла Русия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Сръбските политици винаги са поставяли на първо място националния интерес. Винаги са били ориентирани към Англия и Франция, но на първо място са поставяли отношенията с Русия. Никога не са се отмятали, и никога не са си въртели г... на различни посоки.

15.01.2019 17:27:30

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.