• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Община Несебър: Няма да има "Дюнигейт"

Община Несебър: Няма да има "Дюнигейт"

/КРОСС/ Нищо няма да се застроява и заграбва, още по-малко върху държавни терени, няма да има т.нар. "Дюнигейт". Това съобщиха от Община Несебър във връзка със скандалното съобщение от „Слънчев бряг" АД, разпратено вчера до медиите. Случаят бе разгледан на днешната сесия на Общинския съвет в Несебър, е следният:
В общинска администрация има постъпило искане от заинтересовано лице, носител на вещно право за единия имот, с който иска изменение на ПУП. При процедурите, предвидени в Закона за устройството на територията, при наличието на такова предложение, което засяга и общински имоти, то задължително трябва да се внесе за обсъждане в Общинския съвет. С тази промяна се цели урегулиране на подхода от Несебър към Северния плаж, защото се установява, че ПУП-а, който действа, не отговаря нито на кадастралната карта, нито на специализираната карта за плажовете, изготвени наскоро от МРРБ и Агенцията по кадастъра. По сега действащия подробен устройствен план подходът преминава под сграда, собственост на АПИ, и промяната цели подходът към плажа да бъде процедиран в друга част на имотите.
Отново подчертаваме, че няма никаква опасност от строителство върху дюни. Пак повтаряме, че докладната записка е първа стъпка, с която се изисква изобщо разрешение от Общинския съвет на Несебър да се процедира нещо върху имот, собственост на община. Едва след това ще бъде изготвен пълен комплект от документи и представен на компетентните държавни органи и заинтересовани лица, съгласно процедурите по ЗУТ.
Задължение на общинска администрация при такива случаи е да придвижи постъпило искане от заинтересовано лице, което засяга общински имоти, към Общинския съвет, който е принципал на терени общинска собственост. На такъв ранен етап е несериозно да се говори за разпореждане и каквото и да е било фактическо действие от когото и да е било.
Предвид факта, че дневният ред на сесията на Общински съвет бе известен още в средата на миналата седмица, а прессъобщението с възражението е пуснато към медиите в неделя - 19 април, в 17 часа, би могло да се предположи, че шумът около казуса, е по-скоро начало на предизборната кампания за местния вот от заинтересовани лица, отколкото за някаква истинска грижа за защитени територии или опасност от застрояване.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.