• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Русия иска държави от Азия и Африка в Съвета за сигурност на ООН

Русия иска държави от Азия и Африка в Съвета за сигурност на ООН

/КРОСС/ Развиващите се страни от Азия и Африка трябва да са с приоритет при влизането в Съвета за сигурност на ООН. Това заяви руският заместник-постоянен представител в ООН Владимир Сафранков, цитиран от ТАСС.

"Вярваме, че развиващите се държави от Африка и Азия трябва да са с приоритет при гарантирането на места в Съвета за сигурност на ООН. Уверени сме, че тези държави имат достатъчно потенциал да допринесат в усилията за поддържането на международния мир и безопасност. И най-важното, те ще осигурят добре балансиран и добре обмислен характер на бъдещите резолюции в Съвета", каза той на среща на Общото събрание на ООН, посветена на въпроса за реформирането на Съвета за сигурност.

Според него въпросът за реформирането на Съвета за сигурност е един от най-важните в дневния ред на ООН. Но в същото време Сафранков подчерта, че има големи различия в позициите на държавите. Той смята, че решение на базата на консенсус е най-добрият вариант.

Тази работа трябва да бъде свършена в спокойна, прозрачна и всеобхватна атмосфера, без изкуствени ограничения във времето, смята той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ох ти маи само четеш това което пише в съвремените медии. Първо трябва да знаеш ,кои направи 2-св.война кои даде тласък. Кои раздели света и как го поделиха. И наи-важното ,но ти явно не си българин. Ако не беше Сталин България сигорно нямаше да я има. Хубав лош тои изиграл важно значение за времето. Американците имат един лаф може да е лошо куче но щом е нашо. Значи извличаме полза. Във връзка беше лафа за арбския свят.

21.07.2017 00:34:40

Анонимен

Ами да, ще е справедливо Първите 6/шест/ по БВП/брутен вътрешен продукт/ да оглавят Съветът за сигурност на ООН, а "победителят" от ВСВ да вземе да се разплати за помощите и въоръжението, което получи и щетите, които нанесе на народите от Източна Европа с окупационните си мародерства!

20.07.2017 12:35:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.