• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Председателят на ДАЗД инициира консултативна среща с обществени съвети и училищни настоятелства на столични училища

Председателят на ДАЗД инициира консултативна среща с обществени съвети и училищни настоятелства на столични училища

/КРОСС/ На 09 октомври, вторник, председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Елеонора Лилова инициира провеждането на консултативна среща с представители на обществените съвети и училищни настоятелства на столични училища. Форумът се организира в сътрудничество с д-р Ваня Кастрева – началник на Регионалното управление на образованието (РУО), София-град.

Темите, които ще бъдат обсъждани на срещата, са свързани с приоритетните области на Националната стратегия за детето 2019-2030 г. – „Здраве (физическо, психическо и социално благополучие на децата) и здравословен начин на живот“, „Качествено образование“, „Подкрепа на семейството“, „Отдих и свободно време на децата“, „Сигурна и безопасна среда, превенция на насилието и достъп до правосъдие“.

Членовете на обществените съвети и училищни настоятелства ще се запознаят и ще дискутират и спазването на основните принципи, заложени в стратегическия документ:

- недопускане на дискриминация;

- най-добър интерес на детето;

- право на живот, оцеляване и развитие;

- право на детето да бъде чуто и неговото мнение да бъде взето предвид.

Консултационният процес със заинтересованите страни (детски и младежки организации, родители и родителски организации, професионалисти, законодателна и съдебна власт, граждански и други организации, работещи с деца, местна власт, научни и изследователски общности, медии) заема важно място при създаването на новата стратегия. Съгласно общата визия на документа, всяко дете в България трябва да развива своя потенциал в здравословна, сигурна и подкрепяща среда, която гарантира неговата идентичност, достоен живот и човешки права.

Срещата ще започне в 16.30 часа в зала „Пресцентър“ на Министерството на труда и социалната политика (ул. „Триадица“ №2).

Във връзка с пропускателния режим и капацитета на залата, желаещите да участват в дискусията трябва да заявят присъствието си до 16.30 часа на 08.10.2018 г. на адрес: stanislav.pandin@sacp.government.bg.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.