• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Доставките на руски газ за Европа са гарантирани

Доставките на руски газ за Европа са гарантирани

/КРОСС/ Доставките на руски газ за Европейския съюз остават сигурни. Това каза след тристранната среща между Брюксел, Москва и Киев, зам.-председателят на Европейската комисия по въпросите на Енергийния съюз Марош Шефчович. По думите му е постигнато пълно приемане на "зимния пакет" доставки за Украйна при необходимост. "Освен това се споразумяхме да продължим тристранните преговори за "зимния пакет", отбеляза той.
""Газпром" и "Нафтогаз" предоставиха гаранции за безпроблемен транзит на газ за Европа", се посочва в разпространено след края на срещата в Брюксел изявление на Шефчович и върховния представител на ЕС по външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини.
"Страните потвърдиха намерението си в пълен обем да се изпълняват условията на "зимния пакет". В този контекст "Нафтогаз" ще предплаща и заявява обеми газ от "Газпром", които да са достатъчни, за осигуряване на текущите вътрешни нужди на Украйна през март. "Нафтогаз" ще продължи и да гарантира безпроблемен транзит на газ за ЕС. "Газпром" ще доставя до 114 млн. куб. м дневно на съвместно съгласувани пунктове за доставка.
Така страните демонстрират своята надеждност като важен доставчик на природен газ за европейския съюз и съответно ключова транзитираща страна.
Според върховния представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността Федерика Могерини преговорите в Брюскел помагат да се сближат позициите на Москва и Киев за газовите доставки.
Компаниите „Газпром" и „Нафтогаз" са предоставили гаранции за безпроблемния транзит на синьото гориво към Европа.
Еврокомисията очаква предложения от Русия и Украйна относно доставките на газ през летния период във връзка с провеждането на следваща тристранна среща до 31 март.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

за бога братя не купувайте газ от Рашистите.комунистите казват - Раша си има всичко , но нямат долари .За долари всичко ще дадът и дупе ще дадът

03.03.2015 14:27:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.