• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Суинг културата и танците завладяват Пловдив (видео, снимки)

Суинг културата и танците завладяват Пловдив (видео, снимки)

/КРОСС/ Първото издание на Love Swing Dance Festival в града под тепетата започва днес и ще продължи до 30 септември 2018. Пловдив вече попада на международната карта на любителите на суинг културата от цял свят с усмихнати и безспирно танцуващи момчета с папионки и тиранти и момичета с ретро прически и рокли в ярки цветове. Фестивалът Love Swing Dance е един от акцентите в програмата на „Пловдив - Европейска столица на културата 2019".

В четиридневната си програма фестивалът включва уроци по суинг танци на открито, обиколка през града с музика и танци, вечерни забави с автентичен суинг от 20-те и 30-те, международни танцови състезания в различни категории под менторството на всепризнатите Кевин Лоран и Джо Хофбърг (САЩ), както и танцови класове с едни от най-добрите преподаватели в света - Алис Мей (Франция), Хюнг Джунг Чой (Корея), Феликс Бергхал (Швеция), Фелипе Брага (Бразилия) и много други ярки звезди от възрaждащата се ера на суинга.
С началото на фестивала на 27 септември градът ще оживее с шествие от музика и танци, в което могат да се включат всички любители на суинга, ритъма и незабравимите изживявания. Стартът е в 18.00 часа от пл."Централен" /до пощата/ и ще премине през Главната улица, за да завърши в 20.00 часа в Капана с откриващо парти в бар „Джинджъртейл".


Организаторите от „Линди Хоп България" са избрали петък, събота и неделя Драматичен Театър-Пловдив да бъде сцена на Balkan Lindy Hop Championships, където утвърдени състезатели ще премерят сили за световно признание в суинг танците. А трите вечери от 21.30 часа пространството на СКЛАД в Тютюневия град ще посреща местни и международни гости с програма и музика на живо. Специално за фестивала пристига и емблематичният чешки суинг бенд, който изпълнява кавъра на песента Love на Кинг Коул в клипа I Charleston Plovdiv.

Снимки Никола Гюлмезов

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.