• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

МВР е подслушвало редовно Танов по време на разговора с Борисов

МВР е подслушвало редовно Танов по време на разговора с Борисов

/КРОСС/ "Ноември 2009 година след проверка на митниците в склад на Мишо Бирата са установени нарушения и той е затворен. След това с решение на Софийския апелативен съд от 9 март 2014 година процедурата е спряна и всъщност от тази дата той отново е можел да извършва дейност." Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" адвокат Марин Марковски.

"Въпросни разговор, записан на СРС-та между Ваньо Танов и тогавашния премиер Бойко Борисов относно Мишо Бирата, е на 13 март и всъщност тогава бизнесменът е можел да извършва дейност и искането на премиера към директора на митниците е било законно, защото Михаил Михов е искал отново да може да развива дейност, нещо, което съдът вече му е бил позволил", каза още той.

Адвокат Марковски отбеляза, че Бойко Борисов е бил разпитван по случая като свидетел като разпитите са били извършвани абсолютно както е предписано по закон, с всички необходими въпроси. "Но той никога не е бил обвиняем по случая", добави адвокатът.

Експертизите установиха, че действително на 13 март са били проведени разговори между Ваньо Танов, Бойко Борисов, както и на други лица, но също така е установено, че част от записите са с различна честота, тоест някаква част от изреченията в тях са били вмъкнати по някакъв начин. Проверката обаче не успя да установи със сигурност коя част от записите как е била вмъкната, добави адвокатът.

"По това време Ваньо Танов е бил обект на проверка от страна на службите и именно затова са били правени тези СРС-та. По закон след като времето за проверката изтече и когато записите бъдат прослушани, ако те не установят нарушения те биват унищожавани. Така че в случая имаме наслагване на законни СРС-та с незаконно дублирани записи", каза адвокат Марковски.

По отношение на делото за смъртта на Чакъра той отбеляза, че то също е прекратено, понеже няма данни за извършено престъпление.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Прост Гербер

Това е нашата държава, пълна с „прости”, в която управлява правителство наречено „служебно”, а всъщност е бокотиквенско с цона-асенгеновски привкус, в тази държава, където в прокуратурата, по думите на Борисов, бъка от пИдали, единственият шанс да живееш спокойно е да си корумпиран, мошеник, шмъркан политик, и да си от кохортата на Борисов и Цветанов.

19.08.2014 10:11:54

Прост Гербер

Това е нашата държава, в която един ухилен, ментално неадекватен, президент е на къса каишка, а ГЕРБ и ДПС се качват един върху друг в бостана на Кольо Рашков...

19.08.2014 10:11:30

хадес

Данчо Ментата, който цвърча като църковна мишка как ще извади всичко и цялата истина в комисията по аферата „Ало, Ваньо”, както и за смъртта на Мишо Бирата, мълчаливо се е свил под чатала на Пеевски. И не си показва очелките по тв студиата, където мааше гащи иначе със самочувствието на крупие от казино в Лас Вегас.

19.08.2014 10:11:08

СБОГОМ ГЕРБЕРУГИ

Точно преди да бъде назначено служебното правителство и Ваньо Танов да бъде върнат като шеф на контрабандата, пардон, на Митниците, прокуратурата, пардон – Цацата-борса, прекратила всичко по аферата „Ало, Ваньо”.

19.08.2014 10:10:04

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.