• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Атака: Ако водата в София поскъпне, ще се появи нова категория бедност

Атака: Ако водата в София поскъпне, ще се появи нова категория бедност

/КРОСС/Ако цената на водата в София достигне предложения праг на социална поносимост от 10 лева за кубик, ще се появи нова категория бедност - водно бедни хора, коментира депутатът от Атака Магдалена Ташева по време на дискусия за концесиите, организирана от партията.

Ташева посочи, че водата не е стока, а природно благо, и цената за потребление трябва да включва само доставката и отвеждането. Според изчисленията на Магдалена Ташева исканата от фирмата-концесионер социално поносима цена на водата в София означава четиричленно семейство да плаща около 160 лева месечно. "Това ще доведе до водно бедни хора, които не могат да задоволят нуждите си от вода, които боледуват и разнасят болести, ако продължи този грабеж и съобразяване с претенциите на чужд концесионер", коментира Ташева.

От Атака приветстваха ветото на Президента върху закона за концесиите, за който и те призоваха, но уточниха, че има неясноти около този акт. "Налагането на вето връща закона къде? Принципно трябва да го върне за разглеждане в 43-то Народно събрание, но понеже то не съществува, трябва да се каже дали следващият парламент ще се ангажира с това", каза депутатът Николай Александров.

От партията настояват служебният кабинет да направи обществено достояние всички договори от концесии след 1989-та година.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Идеята за поносимостта е добра. Трябва всеки притежател на концесия да плаща толкова, че всеки ден да се чуди дали да остане или да си ходи. Това е пазарната цена на една концесия.

03.02.2017 21:12:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.