• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Италианско цирково вариете гостува в София по покана на Столичен куклен театър

Италианско цирково вариете гостува в София по покана на Столичен куклен театър

/КРОСС/ От 16 до 22 септември 2016 г. София ще бъде домакин на 9-тото издание на Международния фестивал за уличен и куклен театър „Панаир на куклите", който се организира от Столичен Куклен Театър и Столична община с подкрепата на Министерство на културата, АКТ-УНИМА България и Съюз на артистите в България.

Фестивалът тази година включва над 40 представления и за първи път ще участва и цирк! CIRCO PANIKO от Болоня, Италия ще представи един наистина невероятен спектакъл - цирково вариететно шоу - "Gran Paniko Al Bazar".

Представлението е атрактивна смесица от цирк, клоунада и театър. Музиката на живо е една от големите атракции на CIRCO PANIKO от самото начало, а музикантите постоянно свирят и сменят инструментите си: пиано, контрабас, китара, духови инструменти, индийска лютня и още и още, за да създадат различна атмосфера от джаз до латино салса, от валс до индийска музика, от пънк до балкански ритми ... докато в това време страхотни акробати показват специални циркови изпълнения - китайски скокове, ходене по въже, въздушен танц, жонглиране, баланс...

Стара, скърцаща врата се отваря бавно и тъмнината е пронизана от лъч светлина и звука на далечен смях - пробужда се таен свят... какво е това? Стар дюкян, пълен с дрънкулки, мебели, дрехи, цимбали и духови инструменти, безумни и странни създания, заключени от много години вътре в този „базар".

"Gran Paniko Al Bazar" ще има общо 7 представления, а шатрата му ще бъде разположена в новия парк Възраждане (зад МОЛ София).

И тъй като по време на фестивала Столичен куклен театър празнува своя 70-ти рожден ден, очаквайте още много изненади и незабравими емоции за всички малки и големи зрители!

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.