• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Technics обяви разработването на Reference Class грамофон с директно задвижване

Technics обяви разработването на Reference Class грамофон с директно задвижване

/КРОСС/ Technics обяви разработването на Reference Class SP-10R, най-престижния аналогов грамофон с директно задвижване до момента, който се очаква да се появи на пазара в началото на лятото на 2018 г. Новината е, че на изложението IFA Technics за първи път ще покаже прототип на новия си най-висок клас модел грамофон, който се характеризира с най-високото в света* съотношение сигнал-шум и стабилност на въртене.

Установяване на най-високите до момента стандарти в продуктовата гама на Technics

Следвайки представянето на високо оценените SL-1200GAE/G през 2016 г. и SL-1200GR по-рано тази година, Technics се зае със създаването на своя най-престижен грамофон - SP-10R.  При новия грамофон Technics комбинира най-модерните си цифрови и аналогови технологии, като постига най-впечатляващото съотношение сигнал/шум*, стабилност на въртене и коефициент на детонации сред своите грамофони до този момент.

Изключителният прототип на SP-10R използва нов електромотор с директно задвижване без сърцевина и диск с тегло 7 кг. за превъзходно качество на звука.

Грамофон от референтна класа, обещаващ отлични резултати

SP-10R разполага с чисто нов електромотор с директно задвижване без сърцевина, при който в допълнение към двустранната роторна задвижваща система на SL-1200G от двете страни на ротора са поставени статорни намотки за още по-мощно и прецизно въртене.

Тежкият диск на грамофона е с трислойна структура, състояща се от месинг, лят алуминий и поглъщащо гумено покритие, точно като диска на SL-1200G. Чрез оптимизирането на естествената честота на всеки слой, външните вибрации са напълно потиснати, което води до чист и прецизен звук.

SP-10R също така има ново импулсно електрозахранване с изключително ниско ниво на шума, което много по-добре потиска нежеланите смущения и вибрации при звука, в сравнение със традиционния захранващ блок с трансформатор. Захранващият блок е конструктивно отделен от грамофона, с което се избягва предаването на нежелани шумове към грамофона, за по-чист и ясен звук.

Представяне на пазара

Technics работи усилено, като планира представянето на SP-10R на пазара за самото начало на лятото. Новият грамофон ще бъде взаимозаменяем в системите, използващи SP10MK2** (представен през 1975 г.) и SP-10MK3 (1981 г.) - двата предшественика, които са били високо оценени от професионалните ефирни радио-станции и все още се боготворят и се използват от много аудиофили в цял свят. Technics планира да пусне на пазара и пълна грамофонна система, базирана на SP-10R, съдържаща тонрамо и други компоненти.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.