• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Форум "Жени. Технологии. Време! Бъдещето днес" в НДК

Форум "Жени. Технологии. Време! Бъдещето днес" в НДК

/КРОСС/ „Жената днес" - най-авторитетното българско списание със 75-годишна история, ще бъде домакин на визионерска среща за жените, технологиите и времето - най-ценният ресурс днес. Заедно с Женския форум за идеи ви каним на един умен разговор за бъдещето под мотото „Жени. Технологии. Време" на 21 март от 10.00 ч. в Литературен клуб „Перото", НДК.

Събитието ще бъде открито от вицепрезидента на България г-жа Илияна Йотова. Ще бъдат представени за първи път и резултатите от социологическо проучване на „Галъп Интернешънъл" по поръчка на Samsung и „Жената днес" за нагласите и навиците на българите спрямо технологиите в живота им, както и за връзката „жени-технологии-време".

Форумът „Жени. Технологии. Време" ще се състои от три панела, всеки от които ще е посветен на една от трите части на темата. Панелите ще протекат като диалог между участниците с модератор.

Модератор на първия дискусионен панел „Жени" е журналистът и радиоводещ Симеон Колев. В него ще участват: Гергана Паси, посланик на новите технологии, инициатор и основател на Дигиталната Национална Коалиция (ДНК), бивш министър по европейските въпроси; Севдалина Василева, изпълнителен директор и член на УС на Fibank (банката с иновативни продукти в областта на женското предприемачество и дигиталното образование), ментор на предприемачи и стартиращи компании в областта на новите технологии, и Веселка Вуткова, директор „Корпоративни комуникации" във VIVACOM, с предишен опит в Sony Mobile Communications, Германия, като регионален мениджър на международните комуникационни кампании на японския гигант за Централна и Източна Европа, Близкия изток и Африка.

Вторият панел, кръстен „Технологии", ще бъде модериран от Соня Славчева, комуникационен специалист и блогър в областта на технологиите. В него ще се включат - Лиза Василева, управител на Storytel за България, един от лидерите на европейския пазар на аудиокниги; Мария Пеева, филмов преводач, блогър, автор, майка на четири деца и баба, по-известна в интернет пространството като Мама Нинджа; д-р инж. Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на световния технологичен гигант "Сименс" и председател на Съвета на жените в бизнеса; и Нора Кальонска ПР мениджър в OLX, част от глобалната OLX group.

Модератор на третия панел „Време" ще е издателят и журналист Мира Баджева. В тази част от дискусията ще погледнем визионерски на времето и технологиите, ще говорим за дигиталната трансформация, за изкуствения интелект и сложните връзки между човека и машината. В разговора ще участват социолозите Андрей Райчев, Първан Симеонов и психологът Ани Владимирова.

Генерален спонсор на събитието е Бритиш Американ Табако България!

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анна-Мария

интересен разговор с наистина успешни жени,абсолютни победителки в своите области, ще има какво да се научи

19.03.2019 16:52:04

Гергана

Много е хубаво да се обърне внимание върху жените, тяхното място в технологичния свят и перспективите пред тях. Полезно е да има такива форуми и да се виждат различните гледни точки.

19.03.2019 15:25:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.