• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Повдигнаха обвинение срещу майката на Николай Банев заради счупен врат при катастрофа

Повдигнаха обвинение срещу майката на Николай Банев заради счупен врат при катастрофа

/КРОСС/ Майката на бизнесмена Николай Банев - Мария Банева, е привлечена като обвиняема за причиняване по непредпазливост на средна телесна повреда при катастрофа, съобщиха от Районната прокуратура в Харманли.

Обвиняемата е управлявала "Ауди А6" по бул. "Цар Освободител" в града, като на кръстовището с ул. "Алеко Константинов", отнела предимство на движещия се по улицата "Фолксваген Голф", шофиран от И.И. (на 20 г.). След удара, фолксвагенът продължил движението си по улицата и се е ударил в пътна метална врата на дом и паркирано "Субару".След катастрофата младият мъж е откаран за оказване на медицинска помощ, при което се установило, че има счупване на шиен прешлен на врата, каквото е и заключението на съдебно-медицинската експертиза. Мария Банева не е пострадала.

Какво показва разследването

Според съобщение на прокуратурата, 78-годишна жена с инициали М.Б. е нарушила правилата за движение по пътищата на 2 юли миналата година. Тя причинила на 20-годишен мъж травма, изразяваща се в трайно затрудняване движението на врата от счупване на шиен прешлен - престъпление по чл. 343 ал. 1 буква "Б" предл. 2 във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК, уточняват от държавното обвинение (причиняване на тежка или средна телесна повреда; наказуемо с лишаване от свобода до четири години за тежка телесна повреда и до три години или пробация за средна телесна повреда).

Досъдебното производство по случая е било образувано на 2 юли 2018 година, като по него са били извършени множество процесуално-следствени действия - разпити на свидетели, на пострадалото лице. Изготвени са били автотехническа и съдебно-медицинска експертизи, като след представяне на заключенията им на разследващия орган, миналия месец са били предприети действия за привличане в качеството на обвиняема на предполагаемата виновна. Спрямо нея е била взета мярка за неотклонение "подписка".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.