• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Реал взе 13-ата! (видео)

Реал взе 13-ата! (видео)

/КРОСС/ Кралят е един и носи името Реал Мадрид! "Белият балет" грабна 13-и трофей в Шампионската лига, след като бе пронизан само с една единствена "червена стрела" от страна на Ливърпул. "Лос Меренгес" се наложиха с 3:1 над мърсисайдци на финала на стадион "Олимпийски" в украинската столица Киев и по този начин останаха на престола за трета поредна година.

Старши треньорът на мадридчани Зинедин Зидан пък достигна феноменално постижение, ставайки първия наставник, който с един отбор завоюва три поредни трофея в "турнира на богатите" и то с един и същи отбор. Единствено Боб Пейсли, начело на Ливърпул, успява да завоюява три трофея с един тим, но не в поредни години. 

За футболистите на “белите” Марсело и Каземиро пък това е четвърта титла от ШЛ, с което подобирха рекорда от три на Дани Алвеш, Роберто Карлос и Савио. Роналдо пък е футболиста с най-много спечелени финали в Шампионската лига. Голямата звезда на "белите" Кристиано Роналдо стана играча с най-много спечелени финали в най-престижния европейски клубен турнир.

Макар през първото полувреме мърсисайдци да стояха повече от добре на терена, загубата на Мохамед Салах още в 25-ата минута срина самочувствието на възпитаниците на мениджъра Юрген Клоп. Те отправиха цели 9 удара към вратата на Кейлор Навас при наличието на голямата си звезда на терена и 0 след напускането му.

След това последва сериозен удар и за състава на Зинедин Зидан, след като Дани Карвахал бе настъпан от Андрю Робъртсън и се наложи да сложи край на участието си в срещата. Все пак "белите" успяха да се съвземат по-бързо от шока и да създадат сериозни положения до края на първата част, но до гол не се стигна. 

Логично или не "белите" стигнаха първи до попадението като Карим Бензема откри резултата в 51-ата минута. Светлината на прожекторите обаче изобщо не бе насочена към френския нападател. Стражът на мърсисайдци Лорис Кариус допусна фрапантна грешка, с която буквално направи подарък на съперника за 1:0. Садио Мане обаче побърза да измие срама след стореното от 24-годишният вратар и от статично положение разстреля вратата на Навас за 1:1.

Не отне много време на "Кралския клуб" отново да поведе в резултата. Единствено бе нужна малко магия от резервата Гарет Бейл, който успя две минути след влизането си на терена (64') да зашемети съперника с унищожителна задна ножица за 2:1.

Кариус изглежда бе на страната на съперника, след като буквално сложи край на амбиците на собствения си тим в 83-ата минута на срещата. Вратарят на "червените" за втори път се стъписа и направи още един подарък на Реал Мадрид за 3:1. Гарет Бейл пък пак влезе в ролята на герой с втори гол в срещата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.